Τυρένια κύπελλα με μακαρονάκι (Μάφινς Mac & Cheese)

Υλικά για 4 κύπελλα

  • 100γρ (1 φλιτζ.) κοφτά μακαρονάκια τύπου elbow, Combino
  • 60ml (1/4 φλιτζ.) γάλα, ΓΑΛΠΟ
  • ½ κ.σ. αλεύρι, Belbake
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • ¼ κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. ρίγανη ή βασιλικό ξηρό
  • αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • 100γρ τυρί ένταμ ή τσένταρ, τριμμένο, Milbona
  • 4 φορμάκια σιλικόνης για μάφινς, ελαφρά λαδωμένα ή χάρτινες θήκες

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C καιετοιμάστε 4φορμίτσες μάφιν.
  2. Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τον χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία και στραγγίστε τα.
  3. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα προσθέστε το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, πάπρικα, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  4. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια σφιχτή σάλτσα.
  5. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τα τυριά και τα στραγγισμένα ζυμαρικά, ανακατεύοντάς τα όλα μαζί.
  6. Λαδώστε ελαφρά με πινέλο τα φορμάκια για μάφιν και ισομοιράστε το μείγμα στα φορμάκια μέχρι πάνω. Εναλλακτικά ψήστε τα σε χάρτινες θήκες.
  7. Τοποθετήστε σε λαμαρίνα και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180°C για 15΄ ή μέχρι να κοκκινήσουν ελαφρά.
  8. Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα ακόμη 10΄ μέχρι να κρυώσουν πριν το γαρνίρισμα.
  9. Αφαιρέστε τα τυρένια κύπελλα από τις φορμίτσες και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, φρέσκο κρεμμυδάκι ή μαϊντανό.
TOP