Υλικά για 4 κύπελλα
- 100γρ (1 φλιτζ.) κοφτά μακαρονάκια τύπου elbow, Combino
- 60ml (1/4 φλιτζ.) γάλα, ΓΑΛΠΟ
- ½ κ.σ. αλεύρι, Belbake
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- ¼ κ.γ. πάπρικα
- ½ κ.γ. ρίγανη ή βασιλικό ξηρό
- αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
- 100γρ τυρί ένταμ ή τσένταρ, τριμμένο, Milbona
- 4 φορμάκια σιλικόνης για μάφινς, ελαφρά λαδωμένα ή χάρτινες θήκες
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C καιετοιμάστε 4φορμίτσες μάφιν.
- Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τον χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία και στραγγίστε τα.
- Παράλληλα σε μια κατσαρόλα προσθέστε το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, πάπρικα, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια σφιχτή σάλτσα.
- Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τα τυριά και τα στραγγισμένα ζυμαρικά, ανακατεύοντάς τα όλα μαζί.
- Λαδώστε ελαφρά με πινέλο τα φορμάκια για μάφιν και ισομοιράστε το μείγμα στα φορμάκια μέχρι πάνω. Εναλλακτικά ψήστε τα σε χάρτινες θήκες.
- Τοποθετήστε σε λαμαρίνα και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180°C για 15΄ ή μέχρι να κοκκινήσουν ελαφρά.
- Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα ακόμη 10΄ μέχρι να κρυώσουν πριν το γαρνίρισμα.
- Αφαιρέστε τα τυρένια κύπελλα από τις φορμίτσες και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, φρέσκο κρεμμυδάκι ή μαϊντανό.