Υλικά για 4  μερίδες

Για τον τόνο:

  • 4 κατεψυγμένα φιλέτα τόνου (500γρ – δύο συσκευασίες),Deluxe
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 2 κ.σ. μουστάρδα, Winarom
  • 2 κ.σ. χυμό λάιμ
  • ½  κ.γ. αρτύματα για ψάρι, Deluxe
  • αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

Για το τηγάνισμα:

  • 1 κ.σ. λάδι για τηγάνισμα Vita D’or

 

Για τα φρούτα ταρτάρ:

  • 450γρ. μάνγκο (θα έχετε 300γρ. καθαρισμένο), κομμένο σε κυβάκια
  • 250γρ. αβοκάντο (θα έχετε 160γρ. καθαρισμένο), κομμένο σε κυβάκια
  • 50γρ. (10 ρόγες) κόκκινο σταφύλι χωρίς κουκούτσι, κομμένο σε κυβάκια
  • μοίρες από ένα κόκκινο γκρέιπφρουτ
  • χυμό από 1 μοσχολέμονo (λάιμ)
  • 3  κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 1 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1  κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

 

Για τη σαλάτα/ γαρνιτούρα:

  • 1 συσκευασία ρόκα, “Η κουζίνα μου”

 

Μέθοδος παρασκευής

Για τον τόνο

  1. Ξεπαγώστε τον τόνο και τοποθετήστε τον σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα περιττά υγρά.
  2. Αρτύστε τον τόνο με μπαχαρικά και αλάτι.
  3. Τρίψτε τον τόνο με το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα και πανάρετε με το σουσάμι.
  4. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε 1 κ.σ. φυτικό λάδι και σοτάρετε για 2 λεπτά την κάθε πλευρά.
  5. Αν θέλετε να ψηθεί περισσότερο, ρίξτε 4-5 κουταλιές νερό ή χυμό λάιμ και κλείστε με ένα πώμα. Χαμηλώστε τη φωτιά και ψήστε για 5-6 λεπτά περισσότερο.

Για τα φρούτα ταρτάρ:

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.

Για το στήσιμο/ παρουσίαση του πιάτου:

  1. Τοποθετήστε τη ρόκα σε μια πιατέλα και από πάνω τα φιλέτα τόνου. Γαρνίρετε με τα φρούτα και επιπλέον ρόκα από πάνω.

X