Υλικά για 4 μερίδες
Για τον τόνο:
- 4 κατεψυγμένα φιλέτα τόνου (500γρ – δύο συσκευασίες),Deluxe
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
- 2 κ.σ. μουστάρδα, Winarom
- 2 κ.σ. χυμό λάιμ
- ½ κ.γ. αρτύματα για ψάρι, Deluxe
- αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
Για το τηγάνισμα:
- 1 κ.σ. λάδι για τηγάνισμα Vita D’or
Για τα φρούτα ταρτάρ:
- 450γρ. μάνγκο (θα έχετε 300γρ. καθαρισμένο), κομμένο σε κυβάκια
- 250γρ. αβοκάντο (θα έχετε 160γρ. καθαρισμένο), κομμένο σε κυβάκια
- 50γρ. (10 ρόγες) κόκκινο σταφύλι χωρίς κουκούτσι, κομμένο σε κυβάκια
- μοίρες από ένα κόκκινο γκρέιπφρουτ
- χυμό από 1 μοσχολέμονo (λάιμ)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
- 1 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
Για τη σαλάτα/ γαρνιτούρα:
- 1 συσκευασία ρόκα, “Η κουζίνα μου”
Μέθοδος παρασκευής
Για τον τόνο
- Ξεπαγώστε τον τόνο και τοποθετήστε τον σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα περιττά υγρά.
- Αρτύστε τον τόνο με μπαχαρικά και αλάτι.
- Τρίψτε τον τόνο με το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα και πανάρετε με το σουσάμι.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε 1 κ.σ. φυτικό λάδι και σοτάρετε για 2 λεπτά την κάθε πλευρά.
- Αν θέλετε να ψηθεί περισσότερο, ρίξτε 4-5 κουταλιές νερό ή χυμό λάιμ και κλείστε με ένα πώμα. Χαμηλώστε τη φωτιά και ψήστε για 5-6 λεπτά περισσότερο.
Για τα φρούτα ταρτάρ:
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
Για το στήσιμο/ παρουσίαση του πιάτου:
- Τοποθετήστε τη ρόκα σε μια πιατέλα και από πάνω τα φιλέτα τόνου. Γαρνίρετε με τα φρούτα και επιπλέον ρόκα από πάνω.