Υλικά για 12 μπαλάκια των 40γρ.

 

  • 120γρ. μπανάνα (μια μέτρια)
  • 1 φλιτζάνι (120γρ. ) βιολογικό μούσλι ολικής άλεσης με βρώμη, σταφίδες και ξηρούς καρπούς (χωρίς επιπρόσθετη ζάχαρη), Crownfield
  • 100γρ. φουσκωμένες φακές (50γρ. ωμές), TERRANEA
  • 70γρ. σπανάκι κατάψυξης (3 μπαλάκια χωρίς να τα ξεπαγώσετε), Green Grocers
  • 50γρ. τυρί cottage, Milbona
  • ¼ φλιτζάνι (50γρ.) καρύδια κάσιους χωρίς αλάτι, ALESTO
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ¼ κ.γ. πιπέρι, Kania

 

Μέθοδος παρασκευής:

  1. Φουσκώστε 50γρ. φακές από την προηγούμενη νύχτα ή δύο ώρες πριν σε κοχλαστό νερό. Όταν φουσκώσουν θα έχετε 100γρ. φακές.
  2. Αφού ετοιμαστούν οι φακές, προθερμάνετε τον φούρνο στους 175˚C και στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
  3. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων αλέστε όλα τα υλικά της συνταγής μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα.
  4. Βρέξτε τα χέρια σας με νερό, σχηματίστε 14 (δεκατέσσερα) μπαλάκια και τοποθετήστε τα επάνω σε λαδόχαρτο.
  5. Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  6. Αφού κρυώσουν, φυλάξτε τα αεροστεγώς στο ψυγείο μέχρι και τέσσερις μέρες ή στον καταψύκτη έως 3 μήνες.

 

X