Υλικά για 12 μπαλάκια των 40γρ.
- 120γρ. μπανάνα (μια μέτρια)
- 1 φλιτζάνι (120γρ. ) βιολογικό μούσλι ολικής άλεσης με βρώμη, σταφίδες και ξηρούς καρπούς (χωρίς επιπρόσθετη ζάχαρη), Crownfield
- 100γρ. φουσκωμένες φακές (50γρ. ωμές), TERRANEA
- 70γρ. σπανάκι κατάψυξης (3 μπαλάκια χωρίς να τα ξεπαγώσετε), Green Grocer’s
- 50γρ. τυρί cottage, Milbona
- ¼ φλιτζάνι (50γρ.) καρύδια κάσιους χωρίς αλάτι, ALESTO
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- ¼ κ.γ. πιπέρι, Kania
Μέθοδος παρασκευής:
- Φουσκώστε 50γρ. φακές από την προηγούμενη νύχτα ή δύο ώρες πριν σε κοχλαστό νερό. Όταν φουσκώσουν θα έχετε 100γρ. φακές.
- Αφού ετοιμαστούν οι φακές, προθερμάνετε τον φούρνο στους 175˚C και στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων αλέστε όλα τα υλικά της συνταγής μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα.
- Βρέξτε τα χέρια σας με νερό, σχηματίστε 14 (δεκατέσσερα) μπαλάκια και τοποθετήστε τα επάνω σε λαδόχαρτο.
- Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Αφού κρυώσουν, φυλάξτε τα αεροστεγώς στο ψυγείο μέχρι και τέσσερις μέρες ή στον καταψύκτη έως 3 μήνες.