Υγιεινά τρουφάκια από αβοκάντο και μαύρη σοκολάτα με δύο γεύσεις: πορτοκάλι με επικάλυψη καρύδι, βατόμουρο με επικάλυψη φιστίκια αιγίνης και ξύσμα λάιμ

Μια νηστίσιμη συνταγή χωρίς γαλακτοκομικά, λάδι, αλεύρι, και επιπρόσθετη ζάχαρη!

Υλικά για 8 τρούφες των 30γρ.

Για τη πρώτη τρούφα με γεύση πορτοκάλι με επικάλυψη καρύδι

 

  • 1 σοκολάτa (125γρ) μαύρη σοκολάτα Ecuador με γεύση πορτοκάλι, 70% στερεά κακάο, J.D. Gross
  • 125γρ. αβοκάντο (165γρ. ακαθάριστο με τον πυρήνα του)
  • 1 κ.γ (5γρ.) σκόνη κακάο, Belbake
  • ½ κ.γ. φρέσκια βανίλια (½ κλαράκι καθαρισμένο)
  • 1 πρέζα αλάτι

 Επικάλυψη

  • 50γρ. ψιλοκομμένα ανάλατα καρύδια, Alesto (θα χρειαστείτε περίπου 5 γρ. καρύδια για την κάθε τρούφα)

 

Για τη δεύτερη τρούφα με γεύση βατόμουρο με επικάλυψη καρύδι

  • 1 σοκολάτa (125γρ) μαύρη σοκολάτα Ecuador με γεύση βατόμουρο, 70% στερεά κακάο, J.D. Gross
  • 125γρ. αβοκάντο (165γρ. ακαθάριστο με τον πυρήνα του)
  • 1 κ.γ. (5γρ.) σκόνη κακάο, Belbake
  • ½ κ.γ. φρέσκια βανίλια (½ κλαράκι καθαρισμένο)
  • 1 πρέζα αλάτι

 

Επικάλυψη

  • 50γρ. ψιλοκομμένα ανάλατα φιστίκια Αιγίνης ανάμεικτα με 1 κ.γ. ξύσμα λάιμ (θα χρειαστείτε περίπου 5 γρ. φιστίκια για την κάθε τρούφα)

Μέθοδος προετοιμασίας και για τις δύο γεύσεις:

  1. Τοποθετήστε την σοκολάτα με τη γεύση που διαλέξατε (πορτοκάλι ή βατόμουρο) σε ένα μπολ και λιώστε την σε μπέν μαρί.
  2. Αφού λιώσει η σοκολάτα, αφαιρέστε το μπολ από τη φωτιά.
  3. Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα, το αβοκάντο, το κακάο, την βανίλια και το αλάτι. Αλέστε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Τοποθετήστε το μείγμα 10’ στη κατάψυξη ή 20’ στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
  5. Λαδώστε ελαφρά τα χέρια σας σε άοσμο λάδι (όπως το ηλιέλαιο ) και σχηματίστε τις τρούφες (30γρ) ανάμεσα στις παλάμες σας.
  1. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λάδι, στρώστε μια λαδόκολλα με το μείγμα της αρεσκείας σας. Χρησιμοποιώντας 2 κουτάλια σούπας, πάρτε αρκετό μείγμα για να σχηματίσετε μια τρούφα.
  2. Κυλήστε ελαφρά και ομοιόμορφα τις τρούφες πάνω στη λαδόκολλα με την επικάλυψη της αρεσκείας σας.
  3. Παγώστε ξανά στο ψυγείο μισή ώρα με μια ώρα και σερβίρετε.

 

Συμβουλές:

  • Οι τρούφες φυλάσσονται στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο για 3 ημέρες, ή στην κατάψυξη μέχρι ένα μήνα.
  • Για να τα δώσετε ως δώρα, τοποθετήστε 8-10 τρούφες σε όμορφες θήκες αλουμινίου ή χαρτιού μέσα σε όμορφα κουτιά δεμένα με κορδέλα.
TOP