Υγιεινά τρουφάκια από πετιμέζι, βρώμη, αμύγδαλο και μανταρίνι

Υλικά για 350γρ. μείγμα (10 τρούφες των 35γρ.)

  • 125γρ. σταφίδες, Alesto
  • 100γρ. βρώμη, Crownfield
  • 75γρ. πετιμέζι
  • 30γρ. αμύγδαλα ανάλατα, Alesto
  • ½-1 κ.γ. ξύσμα μανταρίνι ή πορτοκάλι

 

Επικάλυψη

  • Σκόνη κακάο κοσκινισμένο, Belbake

 

Μέθοδος προετοιμασίας:

  1. Τοποθετήστε το κοσκινισμένο κακάο σε ένα μικρό βαθύ δοχείο ή ταψάκι.
  2. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά της συνταγής. Αλέστε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Ακολούθως πλάστε τις τρούφες σε μπάλες (35γρ.) ανάμεσα στις παλάμες σας.
  4. Τοποθετήστε όλες τις τρούφες μέσα στο ταψάκι και ανακινήστε ελαφρά μέχρι να καλυφθούν από το κακάο.
  5. Παγώστε στο ψυγείο μία ώρα και σερβίρετε.
TOP