Υλικά για 12 μπουκιές

  • 12 κύβους (2 εκατοστών) φέτα, ΓΑΛΠΟ
  • 2 κ.σ. σουσάμι, καβουρδισμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη, Mikado
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • 2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • 1 αγγουράκι κομμένο στο μισό πάχος της φέτας
  • 12 μαύρες ελιές, «ΕΥ»
  • 12 φύλλα δυόσμο

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Τοποθετήστε τη φέτα επάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα περιττά υγρά. Κόψτε σε κύβους 2 εκατοστών.
  2. Σε ένα μπολ τοποθετήστε το σουσάμι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, το ξύσμα, ελαιόλαδο, πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
  3. Πανάρετε τη φέτα μέσα στο πιο πάνω μείγμα.
  4. Σε μια οδοντογλυφίδα περάστε ένα-ένα ταυλικά της συνταγής με τη σειρά. Πρώτα το φύλλο δυόσμο, μετά την ελιά, το αγγουράκι και τελευταία την παναρισμένη φέτα.
  5. Αφού τελειώσουν και τα δώδεκα καναπεδάκια, τοποθετήστε σε μια πιατέλα και σερβίρετε.

 

X