Υλικά για 12 μπουκιές
- 12 κύβους (2 εκατοστών) φέτα, ΓΑΛΠΟ
- 2 κ.σ. σουσάμι, καβουρδισμένο
- 1 κ.σ. ρίγανη, Mikado
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
- 2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
- 1 αγγουράκι κομμένο στο μισό πάχος της φέτας
- 12 μαύρες ελιές, «ΕΥ»
- 12 φύλλα δυόσμο
Μέθοδος παρασκευής
- Τοποθετήστε τη φέτα επάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα περιττά υγρά. Κόψτε σε κύβους 2 εκατοστών.
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε το σουσάμι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, το ξύσμα, ελαιόλαδο, πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
- Πανάρετε τη φέτα μέσα στο πιο πάνω μείγμα.
- Σε μια οδοντογλυφίδα περάστε ένα-ένα ταυλικά της συνταγής με τη σειρά. Πρώτα το φύλλο δυόσμο, μετά την ελιά, το αγγουράκι και τελευταία την παναρισμένη φέτα.
- Αφού τελειώσουν και τα δώδεκα καναπεδάκια, τοποθετήστε σε μια πιατέλα και σερβίρετε.