Υλικά για 12 φαλάφελ των 50γρ.

  • 1 φλιτζ. (200γρ.) αποξηραμένα ρεβίθια, TERRANEA
  • 1 μέτριο κρεμμύδι (120γρ), κομμένο στα τέσσερα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. ολόκληρα φύλλα μαϊντανό
  • 1 κ.γ. αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. πιπέρι, Kania
  • Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα Vita Dor

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Φουσκώστε τα ρεβίθια από την προηγούμενη νύκτα. Όταν φουσκώσουν θα έχετε γύρω στα 400γρ. ρεβίθια.
  2. Στραγγίστε καλά τα ρεβίθια και τοποθετήστε τα σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο και αφήστε το να ξεκουραστεί για ½ με 1 ώρα.
  4. Όταν ξεκουραστεί, πλάστε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα επάνω σε ταψί.
  5. Παράλληλα ετοιμάστε ένα τηγάνι με λάδι για το τηγάνισμα (περίπου ένα δάκτυλο σε βάθος)
  6. Τηγανίστε τους κεφτέδες από τη μια μεριά μέχρι να ροδίσουν. Ακολούθως τηγανίστε τους και από την άλλη πλευρά.
  7. Τοποθετήστε τους σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε επάνω στη σαλάτα μαζί με το ταχίνι.

 

Σάλτσα ταχίνι

Υλικά

  • 100γρ. ταχίνι, Γλυκάνθη
  • 50γρ. νερό χλυαρό
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πιπέρι, Kania

 

Μέθοδος παρασκευής
Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά με ένα σύρμα μέχρι να έχετε μία λεία σάλτσα.

X