Υλικά για 12 φαλάφελ των 50γρ.
- 1 φλιτζ. (200γρ.) αποξηραμένα ρεβίθια, TERRANEA
- 1 μέτριο κρεμμύδι (120γρ), κομμένο στα τέσσερα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 κ.σ. ολόκληρα φύλλα μαϊντανό
- 1 κ.γ. αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
- 1 κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. πιπέρι, Kania
- Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα Vita D‘or
Μέθοδος παρασκευής
- Φουσκώστε τα ρεβίθια από την προηγούμενη νύκτα. Όταν φουσκώσουν θα έχετε γύρω στα 400γρ. ρεβίθια.
- Στραγγίστε καλά τα ρεβίθια και τοποθετήστε τα σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο και αφήστε το να ξεκουραστεί για ½ με 1 ώρα.
- Όταν ξεκουραστεί, πλάστε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα επάνω σε ταψί.
- Παράλληλα ετοιμάστε ένα τηγάνι με λάδι για το τηγάνισμα (περίπου ένα δάκτυλο σε βάθος)
- Τηγανίστε τους κεφτέδες από τη μια μεριά μέχρι να ροδίσουν. Ακολούθως τηγανίστε τους και από την άλλη πλευρά.
- Τοποθετήστε τους σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε επάνω στη σαλάτα μαζί με το ταχίνι.
Σάλτσα ταχίνι
Υλικά
- 100γρ. ταχίνι, Γλυκάνθη
- 50γρ. νερό χλυαρό
- Χυμό από ½ λεμόνι
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Πιπέρι, Kania
Μέθοδος παρασκευής
Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά με ένα σύρμα μέχρι να έχετε μία λεία σάλτσα.