Φριτάτα με φέτα και καπνιστή γαλοπούλα

Υλικά για μια φριτάτα 20 εκ.

  • 6 μέτρια αυγά
  • 4 κ.σ. γάλα, Milbona
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ΕΥ
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πιπέρι, Kania
  • ½ κ.γ. ρίγανη, Mikado
  • 1μικρό κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή σε λωρίδες, Αγροικία
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 6 φύλλα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους, Γάλπο
  • 1 χούφτα (περίπου 10) ντοματίνια

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Παίρνουμε ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή ή ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 20-22 εκατοστών (που μπαίνει στον φούρνο). Στρώνουμε τη βάση του σκεύους με λαδόχαρτο το οποίο κόψαμε και αυτό στρογγυλό.
  3. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το γάλα χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι (όχι σύρμα).
  4. Αφού κτυπηθούν καλά τα αυγά προσθέτουμε μέσα στο μείγμα όλα τα υλικά εκτός τα ντοματίνια και τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Βάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος με το λαδόχαρτο και προσθέτουμε πάνω ομοιόμορφα τα ντοματίνια και τη φέτα.
  6. Μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι η φριτάτα μας φουσκώσει και πάρει χρώμα.
  7. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 3-4 λεπτά να ξεκουραστεί.
  8. Αφαιρούμε το λαδόχαρτο και κόβουμε σε 4 κομμάτια.

 

TOP