Υλικά για 8 μερίδες

Για τη ζύμη

  • 200γρ (1 ½ φλιτζάνια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • 1 ½ κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. μαστίχα, αλεσμένη
  • ¼ κ.γ. αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
  • 110γρ. βούτυρο ανάλατο, παγωμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια, Milbona
  • 30ml (3 κ.σ.) νερό παγωμένο
  • 10ml (1 κ.σ) βότκα, παγωμένη

Για τη γέμιση

  • 2μήλα για μηλόπιτα (Golden delicious ή Granny Smith)
  • 6 φράουλες
  • 2κ.σ.ζάχαρη
  • ½ κ.γ.κανέλα αλεσμένη,Kania

 

Για την επάλειψη

  • 1κ.σ.μέλι, γλυκάνθη
  • 2κ.σ. κρύο βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε μικράκομμάτια, Milbona

 

 

Μέθοδος παρασκευής

Για τη ζύμη:

  1. Σε έναν επεξεργαστήτροφίμων, τοποθετήστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τοβούτυρο και αλέστεγιαπερίπου 5δευτερόλεπτα.
  2. Προσθέστε με τοπαγωμένο νερό και βότκακαι συνεχίστε τη διαδικασία, για περίπου 10 δευτερόλεπτα, μέχριη ζύμηαρχίζεινα δένει. Εάν χρειάζεται προσθέστε ακόμα λίγο νερό.
  3. Μεταφέρετε τη ζύμη επάνω σε πάγκο εργασίας και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
  4. Κάντε τη ζύμη σαν μια μπάλα και τυλίξτε τη με μεμβράνη τροφίμων μέχρι να τελειώσετε με τη γέμιση.

 

    Για τη γέμιση

  1. Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα στα τέσσερα.
  2. Ακολούθως κόψτε το κάθε τέταρτο σε έξι λεπτές φέτες και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ.
  3. Κόψτε το κοτσάνι από τις φράουλες, κόψτε τις σε τέσσερις φέτες και τοποθετήστε τις στο μπολ μαζί με τα μήλα.
  4. Προσθέστε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατέψτε καλά.

 

Για την πίτα

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε μια επιφάνεια εργασίας τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόχαρτο. Τοποθετήστε τη ζύμη πάνω στο λαδόχαρτο και ακόμα ένα κομμάτι λαδόχαρτο από πάνω. Ανοίξτε τη ζύμη σε 30 εκατοστά διάμετρο με τον πλάστη.
  3. Μεταφέρετε τη ζύμη επάνω σε ταψί και αφαιρέστε μόνο το λαδόχαρτο από πάνω.
  4. Ξεκινώντας από το κέντρο τοποθετήστε τα μήλα κυκλικά, με την επόμενη στρώση να επικαλύπτει την προηγούμενη 1 – 2 εκατοστά. Ανά διαστήματα προσθέστε και τις φράουλες.
  5. Τελειώστε με τις στρώσεις των φρούτων αφήνοντας ένα κενό 2.5 εκατοστών γύρω από την πίτα.
  6. Διπλώστε τη ζύμη που αφήσατε ακάλυπτη πάνω από τα φρούτα, διπλώνοντάς τη σε ορισμένα σημεία για να μην ανοίξει. Ρίξτε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια, σε διάφορα σημεία πάνω από τα φρούτα.
  7. Τέλος ρίχνετε το μέλι πάνω από τα φρούτα.
  8. Ψήστε για 45’ ή μέχρι η ζύμη να πάρει χρώμα και να έχει ψηθεί από κάτω.
  9. Βγάζετε την πίτα από το φούρνο και αφού κρυώσει για δέκα λεπτά τη μεταφέρετε σε πιατέλα.
  10. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστή με παγωτό βανίλια.
X