Φρυγανιά με αβοκάντο (Avocado toast)

Υλικά

  • 2ώριμα αβοκάντο, λιωμένα με το πιρούνι
  • 1 χυμό από λάιμ
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania

 

Για το ψωμί

  • Φρυγανισμένο ψωμί της επιλογής μας

 

Επιλογές γαρνιτούρας

  • Αυγά ποσέ ή βραστά
  • Καπνιστό σολόμο ή ψάρι κονσέρβας (γαύρο, σαρδέλες)
  • Ραπανάκι φρέσκο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Φρέσκα μυρωδικά όπως κόλιανδρο, ρίγανη και βασιλικό
  • Λαχανικά όπως ντοματίνια ή και καρότο σε λεπτές λωρίδες
  • Πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες, λιαστές ντομάτες
  • Μπέικον ψημένο στο γκριλ ή προσιούτο
  • Κόκκινο κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι, σχοινόπρασο
  • Γαρίδες ψημένες στο γκριλ ή μικρές κόκτειλ
  • Τυριά όπως παρμεζάνα, κατσικίσιο τυρί και μοτσαρελίνια
  • Σπόρους όπως λιναρόσπορους, κολοκύθας ή ηλιόσπορους
  • Μπαχαρικά όπως κύμινο, πάπρικα, μαύρο πιπέρι

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Βάζουμε τοαβοκάντοσε ένα μέτριο μπολκαι το πολτοποιούμεχρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
  2. Προσθέτουμε τον χυμό, το αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  3. Σε ένα φρυγανισμένο ψωμί απλώνουμε όσο μείγμα από το αβοκάντο επιθυμούμε.
  4. Γαρνίρουμε με κάποιες από τις προτεινόμενες γαρνιτούρες.
TOP