Υλικά για 4-6 άτομα

Για τα ζυμαρικά

  • 1 συσκευασία χειροποίητα ζυμαρικά φουσίλι, DELUXE

 

Για τη σάλτσα

  • 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο Milbona
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων DELUXE
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μπουκαλάκι αφρώδη οίνο (200ml), BURG SCHÖNECK Jahrgangssekt
  • 1 σακουλάκι μείγμα αφυδατωμένων αρτυμάτων «αραπιάτα» από τη συσκευασία των ζυμαρικών (σκόρδο βασιλικό, ντομάτες, μαϊντανό, πιπέρι)
  • 600ml (3 συσκευασίες) κρέμα γάλακτος, Milbona

 

Γαρνιτούρες

  • Παρμεζάνα σε νιφάδες, Lovilio
  • Φρέσκο βασιλικό

Μέθοδος παρασκευής

Για τη σάλτσα

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι στο βούτυρο μαζί με το αλάτι μέχρι να μαράνει.
  2. Προσθέστε τη σαμπάνια και αφήστε το να ελαττωθεί ανακατεύοντας καλά την κατσαρόλα.
  3. Στη συνέχεια προσθέστε τα μπαχαρικά (2 κ.γ ανά 100γρ ζυμαρικών) και την κρέμα.
  4. Σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Προσθέστε αλάτι εάν χρειάζεται.

 

Για τα ζυμαρικά

  1. Τοποθετήστε τα ζυμαρικά σε ελαφρώς αλατισμένο νερό που βράζει (1,5 λίτρο νερό στα 100γρ. ζυμαρικών).
  2. Βράστε για 14-15 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  3. Στραγγίστε τα ζυμαρικά και τοποθετήστε τα μέσα στη σάλτσα. Ανακατέψτε και σερβίρετε με τυρί παρμεζάνα και βασιλικό.
X