Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα και κεφτεδάκια από φασόλια και κάσιους

Υλικά για 20 μπαλάκια των 35γρ.

  • ½ φλιτζάνι (85γρ.) καρύδια κάσιους χωρίς αλάτι, ALESTO
  • 100γρ. (1/2 φλιτζ.) κινόα με πλιγούρι, TERRANEA
  • 2 κ.σ (12γρ.) ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο(5γρ.)
  • 1 μικρό κρεμμύδι (80γρ.)
  • 2 κ.σ. (50γρ.) πάστα ντομάτας, Kania
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά, Kania
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμόνι
  • ¼ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ¼ κ.γ. πιπέρι, Kania
  • 400γρ. (220γρ. χωρίς ζουμί) κόκκινα φασόλια κονσέρβα, Freshona

 

Για το σερβίρισμα

  • 500γρ. (1 συσκευασία) σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, Combino
  • 500γρ. (1 συσκευασία) σπαγγέτι ολικής άλεσης, Combino
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Φουσκώστε 85γρ. κάσιους για μια ώρα σε ζεστό νερό. Το βάρος των κάσιους θα αυξηθεί στα 100γρ.
  2. Στραγγίζετε τα φασόλια από το νερό της κονσέρβας και πλύνετε τα ελαφρά σε ένα σουρωτήρι. Αφήστε να στραγγίζουν από το νερό.
  3. Για την κινόα με πλιγούρι: Μετρήστε μισό φλιτζάνι κινόα με πλιγούρι. Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό (220γρ.) και ½ κ.γ. αλάτι. Αφού κοχλάσει προσθέστε την κινόα. Ανακατέψτε και χαμηλώστε τη φωτιά. Ψήστε για 5 λεπτά ή μέχρι  η κινόα να απορροφήσει το νερό. Κλείστε τη φωτιά και σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα. Το βάρος της κινόα θα αυξηθεί στα 250γρ.
  4. Στραγγίζετε τα κάσιους και τα τοποθετείτε σε ένα επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πάστα ντομάτας, τον δυόσμο, την πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Αλέστε ελαφρώς όλα τα υλικά. Ακολούθως προσθέσετε την κινόα και τα στραγγισμένα φασόλια. Αλέστε ξανά ελαφρά. Το μείγμα δεν θα πρέπει να είναι εντελώς λιωμένο.
  6. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα. Παράλληλα προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
  7. Στη συνέχεια, αφού πάρετε το μείγμα από το ψυγείο, βρέξτε τα χέρια σας με νερό σχηματίστε 20 μπαλάκια και τοποθετήστε τα επάνω σε λαδόχαρτο.
  8. Ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  9. Παράλληλα ψήστε τα σπαγγέτι σε κοχλαστό νερό και βράστε τη σάλτσα ντομάτας σε ένα βαθύ τηγάνι.
  10. Αφού ψηθούν τα κεφτεδάκια, τοποθετήστε τα στη σάλτσα και βράστε τα ελαφρώς. Τοποθετήστε τα επάνω από τα σπαγγέτι και σερβίρετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
TOP