Για την κρέμα κάσιους
- 1 φλιτζάνι ωμά κάσιους, Alesto
- 4 αποξηραμένα βερίκοκα
- 2 κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 2 κ.γ. χυμό φρέσκου λεμονιού
- Πιπέρι, Kania
- 4 φύλλα φρέσκου βασιλικού
Για τα ρολά
- 2 μέτριες μελιτζάνες
- 3 μέτρια κολοκυθάκια
- 2 μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε χοντρές φέτες
- Aλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
Για το σερβίρισμα
- 1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας Νάπολι, Nostia
- Ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό
Μέθοδος παρασκευής
Για την κρέμα κάσιους
- Καλύψτε τα κάσιους με κρύο νερό και αφήστε από 8 μέχρι 24 ώρες.
- Στραγγίξτε τα κάσιους και τοποθετήστε τα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με όλα τα υλικά της συνταγής. Αλέστε μέχρι να έχετε ένα κρεμώδης μείγμα.
Για τα λαζάνια
- Πλύντε τις μελιτζάνες και αφαιρέστε μία λεπτή φέτα από τη φλούδα κάθε πλευράς κατά μήκος. Κόψτε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες.
- Απλώστε τα λαχανικά σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αλείψτε με λάδι και αλατοπιπερώστε.
- Σε ξεχωριστό ταψί κάνετε το ίδιο και για τα μανιτάρια φέττες.
- Ψήστε στο φούρνο στους 190°C μέχρι να πάρουν χρώμα. Θα χρειαστείτε 15’ περίπου για τις μελιτζάνες και κολοκυθάκια και πιο λίγο για τα μανιτάρια. Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
- Επάνω σε μια σανίδα κοπής τοποθετήστε μια φέτα κολοκυθάκι. Από πάνω τοποθετήστε μια φέτα μελιτζάνας.
- Τοποθετήστε ένα κομμάτι μανιτάρι στο ένα άκρο και από πάνω τοποθετήστε 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κρέμα κάσιους και τυλίξτε.
- Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια.
Για την παρουσίαση
- Στρώστε μια πιατέλα σερβιρίσματος με σάλτσα ντομάτας.
- Τοποθετήστε τα ρολά λαχανικών στην πιατέλα, τοποθετήστε λίγη σάλτσα ντομάτας επάνω στα ρολά, και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό.