Χορτοφαγική παέγια

Υλικά για 4 άτομα

Για την παέγια

  • 4κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 1 φλιτζ. (150γρ) κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκέτα
  • 1 ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σεκυβάκια
  • 1 ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα σε σκόνη
  • 200γρ ρύζι Καρολίνα Σερρών, Terranea
  • ½ συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη, Freshona
  • 1 συσκευασία (1 γρ) σαφράν, Deluxe
  • 500ml ζεστό ζωμό λαχανικών, Kania
  • 100γρ κόκκινη κολοκύθα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 3 μεγάλα λευκά μανιτάρια και κομμένα σε φέτες
  • 1 λεμόνι κομμένο σε μοίρες, για το σερβίρισμα

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ετοιμάστε το ζωμό: Σε 500ml νερό προσθέστε έναν κύβο ζωμού λαχανικών και βράστε μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε 2κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τo κουνουπίδι μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάλτε το κουνουπίδι σε ένα πιάτο.
  3. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι μέχρι να καραμελώσει ελαφρά.
  4. Προσθέστε το σκόρδο, την πιπεριά και συνεχίστε να σοτάρετε.
  5. Μετά από ένα λεπτό, προσθέστε την πάπρικα και το ρύζι και ανακατέψτε.
  6. Προσθέστε τη ντομάτα, τον ζωμό και το σαφράν. Ανακατέψτε ξανά και χαμηλώστε τη φωτιά.
  7. Μαγειρέψτε τορύζι χωρίς να το ανακατεύετε.
  8. Λίγο πριναπορροφήσει τα υγρά του, προσθέστε γύρω στην επιφάνια του ρυζιού την κολοκύθα, τα μανιτάρια και στη μέση το κουνουπίδι. Πιέστε με μια σπάτουλα, ώστε να βυθιστούν ελαφρά.
  9. Δυναμώστε τη φωτιά και ψήστε μέχρι το ρύζι νααπορροφήσει όλα τα υγρά του.
  10. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και σκεπάστε το με ένα καθαρό πανί κουζίνας για 5 λεπτά.
  11. Σερβίρετε με λεμόνι κομμένο σε μοίρες.

 

 

TOP