Χούμους γλυκοπατάτας σερβιρισμένο με τσιπς τορτίγιας από ρεβίθια (χωρίς γλουτένη)

Υλικά για 6-8 άτομα

Για τα τσίπς τορτίγιας από ρεβύθια

·         300γρ. ρεβύθια (150γρ. αποξηραμένα), Terranea

·         2 κ.σ. κάρυ σε σκόνη, Kania

·         2 κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά

·         1 κ.γ. baking powder

·         1 κ.σ. σουσάμι, για το πασπάλισμα

·         1 κ.γ. Αλάτι Ιμαλαΐων, για το πασπάλισμα, Deluxe

 

Για το χούμους

  • 500γρ.γλυκοπατάτες
  • 150ml νερό
  • 40γρ. ταχίνι, γλυκάνθη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • 2 κ.σ χυμό λεμονιού
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πιπέρι, Kania
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά, Deluxe
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • ¼ κ.γ. τσίλι σε σκόνη, Kania

 

Μέθοδος παρασκευής

Για το χούμους

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200˚C.
  2. Πλένετε τις πατάτες με τη φλούδα τους.
  3. Βάλτε τις πατάτες σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και τρυπήστε τις με ένα μαχαίρι.
  4. Αφήστε τις να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν καλά, περίπου 40΄, ανάλογα με το μέγεθός τους.
  5. Αφού ψηθούν, βγάλτε τις πατάτες από το φούρνο και αφήστε τις για λίγο να κρυώσουν.
  6. Κόψτε τις, στη μέση καιχρησιμοποιώντας ένα κουτάλι αφαιρέστε τη ψημένη πατάτα από τη φλούδα.
  7. Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
  8. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να έχετε ένα πουρέ.

 

Για τα τσίπς τορτίγιας από ρεβύθια

  1. Φουσκώστε 150γρ. ρεβίθια από την προηγούμενη νύκτα. Όταν φουσκώσουν θα έχετε γύρω στα 300γρ. ρεβίθια.
  2. Στραγγίστε καλά τα ρεβίθια και τοποθετήστε τα σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αλέστε καλά μέχρι να έχετε μια πάστα.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200˚C.
  4. Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά.
  5. Τοποθετήστετη ζύμη πάνω σε αντικολλητικό λαδόχαρτο και ανοίξτε τη λίγο με ένα κουτάλι να απλώσει. Βάζετε ένα δεύτερο κομμάτι λαδόχαρτο από πάνω και με τον πλάστη το ανοίγετε σε λεπτό κύκλο διαμ. 40 εκατοστών.
  6. Τοποθετήστε το λαδόχαρτο με τη ζύμη, πάνω σε ένα ταψί και αφαιρέστε το λαδόχαρτο.
  7. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή ένα εργαλείο πίτσας κόψτε σε τρίγωνα ή σε όποιο σχήμα επιθυμείτε.
  8. Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι να ξεροψηθεί το ζυμάρι.
  9. Αφήστε την πίτα να κρυώσει και μετά κόψτε την σε κομμάτια.

 

Για το τελικό πιάτο

  1. Βάλτε το χούμους σε ένα μπολ και τοποθετείστε το σε ένα πιάτο.
  2. Σερβίρετε με τα τσίπς γύρω γύρω.
TOP