Υλικά για 10 αμυγδαλωτά διαμέτρου 4 εκατοστών
- 120 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 40γρ μέλι, Γλυκάνθη
- 40γρ φρέσκο χυμό μανταρίνι (από δύο μικρά)
- 2 κ.γ. μπράντι, Majestät
- ½ κ.γ. ξύσμα μανταρίνι
- ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη, Kania
- 2 συσκευασίες (400 γρ) αμύγδαλα ασπρισμένα, Alesto (ακολουθεί συνταγή*)
- χριστουγεννιάτικα κουπάτ διαμέτρου 4 εκατοστών, Ernesto
Μέθοδος παρασκευής
- Τοποθετήστε τη ζάχαρη, το μέλι, τον χυμό, το μπράντι, το ξύσμα και την κανέλα σε ένα μικρό τηγάνι.
- Βράστε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Τοποθετήστε το σιρόπι μέσα σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα αμύγδαλα και αλέστε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα (πάστα).
- Σχηματίστε τα αμυγδαλωτά σε μπαλάκια και μετά κόψτε τα με το κουπάτ σε χριστουγεννιάτικα σχήματα.
- Τοποθετήστε επάνω αμύγδαλα ασπρισμένα.
- Τυλίξτε με μεμβράνη και διατηρήστε τα στο ψυγείο.
*Ασπρισμένα αμύγδαλα
- 2 συσκευασίες (400 γρ) αμύγδαλα, Alesto
- ζεστό νερό
- νερό με πάγο
Μέθοδος παρασκευής
- Τοποθετήστε αρκετό νερό για να καλύψει τα αμύγδαλα σε μια μικρή κατσαρόλα και κοχλάστε το.
- Ρίξτε μέσα τα αμύγδαλα και βράστε για 2 με 3 λεπτά.
- Ακολούθως σουρώστε και τοποθετήστε σε νερό με πάγο.
- Αφού κρυώσουν, σουρώστε ξανά και ξεφλουδίστε με τα δάχτυλα.