Υλικά για 10 αμυγδαλωτά διαμέτρου 4 εκατοστών

  • 120 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 40γρ μέλι, Γλυκάνθη
  • 40γρ φρέσκο χυμό μανταρίνι (από δύο μικρά)
  • 2 κ.γ. μπράντι, Majestät
  • ½  κ.γ. ξύσμα μανταρίνι
  • ½  κ.γ. κανέλα σε σκόνη, Kania
  • 2 συσκευασίες (400 γρ) αμύγδαλα ασπρισμένα, Alesto (ακολουθεί συνταγή*)
  • χριστουγεννιάτικα κουπάτ διαμέτρου 4 εκατοστών, Ernesto

Μέθοδος παρασκευής

  1. Τοποθετήστε τη ζάχαρη, το μέλι, τον χυμό, το μπράντι, το ξύσμα και την κανέλα σε ένα μικρό τηγάνι.
  2. Βράστε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Τοποθετήστε το σιρόπι μέσα σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα αμύγδαλα και αλέστε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα (πάστα).
  4. Σχηματίστε τα αμυγδαλωτά σε μπαλάκια και μετά κόψτε τα με το κουπάτ σε χριστουγεννιάτικα σχήματα.
  5. Τοποθετήστε επάνω αμύγδαλα ασπρισμένα.
  6. Τυλίξτε με μεμβράνη και διατηρήστε τα στο ψυγείο.

*Ασπρισμένα αμύγδαλα

  • 2 συσκευασίες (400 γρ) αμύγδαλα, Alesto
  • ζεστό νερό
  • νερό με πάγο

Μέθοδος παρασκευής

  1. Τοποθετήστε αρκετό νερό για να καλύψει τα αμύγδαλα σε μια μικρή κατσαρόλα και κοχλάστε το.
  2. Ρίξτε μέσα τα αμύγδαλα και βράστε για 2 με 3 λεπτά.
  3. Ακολούθως σουρώστε και τοποθετήστε σε νερό με πάγο.
  4. Αφού κρυώσουν, σουρώστε ξανά και ξεφλουδίστε με τα δάχτυλα.
X