Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ξηρούς καρπούς, μανταρίνι, ρούμι, φρέσκια βανίλια με επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά για 18 κομμάτια των 30 γραμμαρίων

  • 150γρ βούτυρο ανάλατο κομμένο σε κύβους, Milbona
  • 50γρ ζάχαρη άχνη
  • 300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake (ΔΕΝ χρειάζεται κοσκίνισμα)
  • 20γρ κακάο, Belbake
  • 1/3 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κλαδάκι βανίλιας καθαρισμένο, Belbake
  • 1 κ.γ. ξύσμα μανταρινιού
  • 25γρ χυμό μανταρίνι (1 μικρό)
  • 20γρ ρούμι, Liberte
  • 25γρ αλεσμένους ψημένους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, κάσιους, φουντούκια) Alesto

Για την επικάλυψη

  • 100γρ λιωμένη μαύρη σοκολάτα για φοντί, Deluxe
  • 100γρ λιωμένη άσπρη σοκολάτα για φοντί, Deluxe

 

Μέθοδος προετοιμασίας

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 165οC.
  2. Ψιλοκόψτε τους ξηρούς καρπούς σ’ ένα μπλεντεράκι.
  3. Σε ένα μίξερ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
  4. Χαμηλώστε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέστε το αλεύρι, το κακάο, τη φρέσκια βανίλια, το baking powder, το ξύσμα και χυμό μανταρινιού, το ρούμι και τα φουντούκια.
  5. Συνεχίστε το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα για ακόμη 5’.
  6. Μαζέψτε τη ζύμη με τα χέρια και αφήστε την να ξεκουραστεί 15’ σε πλαστική μεμβράνη.
  7. Για να δώσετε Χριστουγεννιάτικα σχήματα βάλτε τη ζύμη ανάμεσα σε μια διπλωμένη λαδόκολλα. Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, απλώστε το μείγμα σε φύλλο πάχους 4cm και σχηματίστε Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τα κουπάτ.
  8. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 30΄ ή μέχρι να ροδίσουν.
  9. Βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  10. Βουτήξτε το μισό μπισκότο σε λιωμένη σοκολάτα ή απλά με ένα πιρούνι περιχύστε από πάνω τη σοκολάτα κάνοντας γραμμές.
  11. Τοποθετήστε σε σχάρα μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα. Διατηρήστε σε αεροστεγές κουτί.

 

Οδηγίες για το Monsieur Cuisine

  1. Ζυγίστε τους ξηρούς καρπούς με τη ζυγαριά. Τοποθετήστε τους ξηρούς καρπούς στο δοχείο ανάμειξης (κάδο). Ψιλοκόψτε για 15 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 9. Αφαιρέστε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη στο δοχείο ανάμειξης (κάδο). Κάντε την άχνη για 15 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 9.
  3. Ακολούθως προσθέστε το βούτυρο. Ρυθμίστε για 10 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 8 και πατήστε το START.
  4. Τοποθετήστε στο δοχείο ανάμειξης (κάδο) το επίθεμα ανάδευσης και κτυπήστε για 1 λεπτό/ ταχύτητα 4.
  5. Ακολούθως αφαιρέστε το επίθεμα ανάδευσης και με μια σπάτουλα ξεκολλήστε το βούτυρο από τα τοιχώματα του κάδου.
  6. Στη συνέχεια προσθέστε μέσα όλα τα υλικά της συνταγής, ζυγίζοντάς τα στη ζυγαριά. Αρχίστε με το αλεύρι, το baking powder, τη βανίλια, το ξύσμα και χυμό μανταρίνι, το ρούμι και τους ξηρούς καρπούς.
  7. Ζυμώστε για 1:30 λεπτά (πατώντας το πλήκτρο KNEAD). Μαζέψτε την ζύμη με τα χέρια και αφήστε την να ξεκουραστεί 15’ σε πλαστική μεμβράνη. Προσεκτικά από τη λεπίδα.

 

TOP