Χρόνος ψησίματος: περίπου 1 ώρα

 

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 κιλό χταπόδι, Ocean Sea
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, περασμένο από χοντρό τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, περασμένες από χοντρό τρίφτη
  • 200γρ. λευκό ξηρό κρασί, Cimarosa
  • 1 κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, Deluxe
  • 1 συσκευσία (500γρ) ντομάτα πασάτα, Freshona
  • 1 κ.σ. ντοματόπαστα, Nostia
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ κ.γ κανέλα,Kania
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμόνι

 

Για το σερβίρισμα:

  • ½ κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ετοιμάστε το χταπόδι. Πρώτα καθαρίστε το (εάν χρειάζεται) και μετά χτυπήστε το ελαφρά με ένα μπάτη (σε πλαστικό περιτύλιγμα για τρόφιμα). Ακολούθως, χωρίστε τα πλοκάμια από την κουκούλα. Κόψτε τα πλοκάμια και τη κουκούλα στα δύο.
  2. Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρετε τα πλοκάμια και την κουκούλα του χταποδιού.
  3. Προσθέστε το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρετε ξανά.
  4. Προσθέστε το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί ελαφρά.
  5. Προσθέστε τα μπαχαρικά, τη ντομάτα πασάτα, τη ντοματόπαστα, τη δάφνη, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού.
  6. Χαμηλώστε τη φωτιά και κόψτε ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλας. Τοποθετήστε το χαρτί επάνω στο χταπόδι και ψήστε για περίπου μια ώρα.
  7. Ελέγξτε το χταπόδι ανά διαστήματα εάν έχει αρκετά υγρά. Αφού μαλακώσει, αφαιρέστε τη λαδόκολλα και αφήστε να δέσει η σάλτσα.
  8. Προσθέστε το φρέσκο θυμάρι, σερβίρετε και πασπαλίστε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
X