Χωρίς υπερβολή, το πιο νόστιμο χταπόδι που έχετε δοκιμάσει ποτέ!  Τα εύσημα στη κυρία Γιαννούλα Γαβριήλ από το Καράκουμι Κερύνειας κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Θέμη Μηχανικό που μοιράστηκε τις γαστρονομικές του αναμνήσεις μαζί μου. 

Και μια δική μου παραλλαγή: χρησιμοποιούμε Κουμανταρία μαζί με το κόκκινο κρασί και το αποτέλεσμα είναι ένα όνειρο…

 

Υλικά

Για κάθε 1 κιλό χταπόδι:

  • Χταπόδι, Ocean Sea
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί, Cimarosa
  • ½ φλ. τσαγιού Κουμανταρία
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • τη φλούδα από 1 πορτοκάλι
  • το εσωτερικό από ½ πορτοκάλι
  • 1 ξύλο κανέλα, Kania
  • 1 φύλλο δάφνη
  • πιπέρι ακοπάνιστο, Kania

 

Παρασκευή

Πλένουμε το χταπόδι, το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να  μαλακώσει το χταπόδι και να μείνει με μια ωραία σάλτσα.

 

Σερβίρουμε με πουργούρι, ρύζι ή πατάτες.

X