Υλικά για 4 άτομα
Για το ψητό τυρί και τα καρύδια

  • 1 συσκευασία καμαμπέρ (250 γρ) DELUXE

Για τα μανιτάρια

  • 1κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 250γρ μανιτάρια πορτομπέλο καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • αλάτι ,ΚΥΠΑΡΙ
  • 2 κ.σ. μπράντι, Majestät
  • 30 γρ λευκό κρασί, Cimarosa
  • 50γρ αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα σε φέτες
  • 4 κ.σ. καρύδια ανάλατα,χοντροκομμένα ALESTO
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, KANIA
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

 

Για τη γαρνιτούρα και το σερβίρισμα

  • μέλι, MARLENE
  • φρεσκοψημένη Γαλλικήμπακέτα, Rivercote

Μέθοδος παρασκευής


Για τα μανιτάρια

  1. Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε τα μανιτάρια μαζί με το αλάτι.Σοτάρετετα κομμένα μανιτάρια για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
    2.  Μόλις ροδίσουν καλά, ανάψτε προσεκτικά με μπράντι και ανακινήστε το τηγάνι. Σβήστε με κρασί.
  2. Προσθέστε το αποξηραμένο βερίκοκο, τα καρύδια και το πιπέρι.
  3. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το σχοινόπρασο.

Για το ψητό τυρί
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Βγάλτε το περιτύλιγμα από το καμαμπέρ και βάλτε το τυρί πάνω σε λαδόκολλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ψήστε το στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά (ή μέχρι να μαλακώσει).
2. Όταν ψηθεί, βγάλτε το από τον φούρνο και τοποθετήστε το προσεκτικά σε πιάτο σερβιρίσματος.
3. Με ένα κουτάλι τοποθετήστε τη σάλτσα με τα μανιτάρια πάνω στη μισή επιφάνεια του τυριού, έτσι ώστε να μην καλύψετε ολόκληρο το τυρί.

4. Περιχύστε με μέλι.
5. Σερβίρετε με τη Γαλλική μπαγκέτα.

X