Υλικά για 4 μερίδες

  • Τέσσερα μικρά χωριάτικα ψωμάκια (75γρ. το καθένα)

 

Για το μπουγιουρντί

  • 200 γρ. φέτα, κομμένη σε 4 στενόμακρα κομμάτια, ΓΑΛΠΟ
  • 1 μέτρια ώριμη ντομάτα (160γρ)
  • 1 πιπεριά φλωρίνης, ΕΥ
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά, Kania
  • 40γρ. τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, ΤΡΕΙΣ ΒΟΣΚΟΙ
  • 1 κ.γ. ανάμεικτα καυτερά μπαχαρικά, Deluxe

 

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 1 κ.γ. ρίγανη, Mikado
  • 2 καυτερές μικρές πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Κόψτε τα ψωμάκια από πάνω δημιουργώντας ένα καπάκι. Με ένα κουτάλι αφαιρέστε τη ψίχα τους, αφήνοντας λίγη γύρω γύρω από τα τοιχώματα.
  2. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψάκι και προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  3. Κόψτε 4 μικρά κομμάτια λαδόχαρτο και 4 ασημόχαρτο έτσι ώστε να εσωκλείσετε αργότερα τα κομμάτια της φέτας (σαν μικρά πακέτα).
  4. Κόψτε τη ντομάτα και την πιπεριά φλωρίνης σε μικρούς κύβους.
  5. Επάνω στα 4 μικρά κομμάτια λαδόχαρτο τοποθετήστε τα 4 κομμάτια φέτας. Πάνω από το κάθε κομμάτι, τοποθετήστε τη ντομάτα, την πιπεριά φλωρίνης και πασπαλίζετε με πάπρικα.
  6. Κλείστε το λαδόχαρτο σαν πακέτο και εσωκλείστε το σε ασημόχαρτο έτσι ώστε να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
  7. Ψήστε για 13-15 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα.
  8. Όταν λιώσει καλά η φέτα αφαιρέστε την από το φούρνο και ανοίξτε προσεκτικά το πακέτο.
  9. Τοποθετήστε το μείγμα μέσα στο άδειο ψωμάκι και καλύψτε το λιωμένο μείγμα με γραβιέρα. Στη συνέχεια πασπαλίστε με τα καυτερά μπαχαρικά.
  10. Ψήστε ξανά στο φούρνο για 5-7 λεπτά μέχρι να λιώσει η γραβιέρα.
  11. Αφού λιώσει η γραβιέρα, αφαιρέστε τα από το φούρνο και τοποθετήστε σε πιατέλα σερβιρίσματος μαζί με το καπάκι τους. Το καπάκι μπορείτε να το κόψετε σαν μικρά μπαστουνάκια έτσι ώστε να παίρνετε το ρευστό μείγμα μέσα από το ψωμί.
  12. Πασπαλίστε με ρίγανη, καυτερά πιπέρια και περιχύστε με ελαιόλαδο.
X