Υλικά για 4 αυγά

  • ½ κ.σ ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • Μια μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 200γρ. (1/2 συσκευασία) ντομάτας με βασιλικό, Combino
  • ½ κ.γ κύμινο αλεσμένο
  • 4 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 1 κ.γ αλάτι (5γρ) Κυπάρι
  • ½ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania

 

Για το τελείωμα

  • Ανάμεικτα καρυκεύματα με τσίλι, Deluxe
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα μέτριo τηγάνι (15 εκατοστών) σοτάρετε ελαφρά την πράσινη πιπεριά μαζί με το ελαιόλαδο.
  2. Ακολούθως προσθέστε τη σάλτσα μαζί με το κύμινο. Ζεστάνετε την ελαφρά και χαμηλώστε τη φωτιά.
  3. Σπάστε ένα ένα τα αυγά σε μικρά μπολάκια. Σχηματίστε «φωλίτσες» μέσα στη σάλτσα και τοποθετήστε προσεκτικά μέσα τα αυγά χωρίς να σπάσουν. Αλατοπιπερώστε.
  4. Σκεπάστε με καπάκι και ψήστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα αυγά να είναι μελάτα (περίπου 3 λεπτά).
  5. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε μέσα στο τηγάνι. Εναλλακτικά τοποθετήστε τα σε ένα βαθύ πιάτο.
  6. Τέλος, καρυκέψτε με τσίλι και γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
  7. Σερβίρετε με ψωμί και labneh (συνταγή 3).

 

X