Υλικά για 4 αυγά
- ½ κ.σ ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
- Μια μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
- 200γρ. (1/2 συσκευασία) ντομάτας με βασιλικό, Combino
- ½ κ.γ κύμινο αλεσμένο
- 4 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
- 1 κ.γ αλάτι (5γρ) Κυπάρι
- ½ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
Για το τελείωμα
- Ανάμεικτα καρυκεύματα με τσίλι, Deluxe
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
Μέθοδος παρασκευής
- Σε ένα μέτριo τηγάνι (15 εκατοστών) σοτάρετε ελαφρά την πράσινη πιπεριά μαζί με το ελαιόλαδο.
- Ακολούθως προσθέστε τη σάλτσα μαζί με το κύμινο. Ζεστάνετε την ελαφρά και χαμηλώστε τη φωτιά.
- Σπάστε ένα ένα τα αυγά σε μικρά μπολάκια. Σχηματίστε «φωλίτσες» μέσα στη σάλτσα και τοποθετήστε προσεκτικά μέσα τα αυγά χωρίς να σπάσουν. Αλατοπιπερώστε.
- Σκεπάστε με καπάκι και ψήστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα αυγά να είναι μελάτα (περίπου 3 λεπτά).
- Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε μέσα στο τηγάνι. Εναλλακτικά τοποθετήστε τα σε ένα βαθύ πιάτο.
- Τέλος, καρυκέψτε με τσίλι και γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
- Σερβίρετε με ψωμί και labneh (συνταγή 3).