Αμερικάνικα pancakes

20'

Χρόνος Παρασκευής

40'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, Χρυσός Μύλος
  • 2 κ.γ. baking powder, Belbake
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 2 κ.σ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 250 γρ. γάλα, Milbona
  • 2 μέτρια αυγά, ελαφρώς κτυπημένα
  • 4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ανάλατο, Milbona

 

Για το τηγάνισμα

  • Φυτικό λάδι, Vita d’or

 

Για το σερβίρισμα

  • Βούτυρο ανάλατο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια, Milbona
  • Σιρόπι σφενδάμου ή μέλι, Γλυκάνθη
  • Μούρα του δάσους, Green Grocers
  • Πραλίνα φουντουκιού, Choco Nussa
  • Ξηρούς καρπούς, Alesto

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε με το πιρούνι το αυγό και προσθέτουμε μέσα το γάλα.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  4. Τέλος, προσθέτουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα μέχρι να ξεκουραστεί. Το μείγμα θα είναι αρκετά πηχτό σε σχέση με τις γαλλικές κρέπες.
  5. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό ξέβαθο τηγάνι και ετοιμάζουμε ένα μπολ με φυτικό λάδι.
  6. Με ένα πινέλο, αλείφουμε το τηγάνι με λάδι.
  7. Με μια βαθιά κουτάλα της σούπας παίρνουμε το μείγμα και σχηματίζουμε μια κρέπα 15 εκατοστών περίπου. Δεν απλώνουμε το μείγμα στο τηγάνι όπως κάνουμε με τις γαλλικές κρέπες.
  8. Όταν το μείγμα κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
  9. Όταν πάρουν χρώμα οι κρέπες και από τις δύο πλευρές, τότε είναι έτοιμες.
  10. Τις σερβίρουμε ζεστές με τις γαρνιτούρες της επιλογής μας.
X