Αμερικάνικα pancakes

30'

Χρόνος Παρασκευής

5'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, νώμα
  • 2 κ.γ. baking powder, Belbake
  • ½ κ.γ. αλάτι, νώμα
  • 2 κ.σ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 250γρ. γάλα, Milbona
  • 2 μέτρια αυγά, ελαφρώς κτυπημένα, νώμα
  • 4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ανάλατο, Milbona

 

Για το τηγάνισμα

  • Φυτικό λάδι, Vita dor

 

Για το σερβίρισμα

  • Βούτυρο ανάλατο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια, Milbona
  • Σιρόπι σφενδάμου ή μέλι, Γλυκάνθη
  • Μούρα του δάσους, Green Grocers
  • Πραλίνα φουντουκιού, Vemondo
  • Ξηρούς καρπούς, Alesto

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το πιρούνι το αυγό και προσθέτουμε μέσα το γάλα.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  4. Τέλος, προσθέτουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα μέχρι να ξεκουραστεί. Το μείγμα θα είναι αρκετά πηκτό σε σχέση με τις γαλλικές κρέπες.
  5. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό ξέβαθο τηγάνι και ετοιμάζουμε ένα μπολ με φυτικό λάδι.
  6. Με ένα πινέλο, αλείφουμε το τηγάνι με λάδι.
  7. Με μια βαθιά κουτάλα της σούπας παίρνουμε το μείγμα και σχηματίζουμε μια τηγανίτα 15 εκατοστών περίπου. Δεν απλώνουμε το μείγμα στο τηγάνι όπως κάνουμε με τις γαλλικές κρέπες.
  8. Όταν το μείγμα κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
  9. Όταν πάρουν χρώμα οι τηγανίτες και από τις δύο πλευρές τότε είναι έτοιμες.
  10. Τις σερβίρουμε ζεστές με τις γαρνιτούρες της επιλογής μας.
X