Υλικά για 6 μερίδες

   Για το αρνί

  • 1 συσκευασία (600γρ.) μπούτι αρνιού χωρίς κόκκαλο, DELUXE
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΙΚΑ
  • ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, DELUXE
  • αλάτι Ιμαλαΐων,DELUXE

 

Για τη σάλτσα ντομάτας εζμέ

  • 4 μεγάλες κόκκινες ντομάτες, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένες
  • 2 πιπεριές φλωρίνης, ψιλοκομμένες, Freshona
  • 8 φύλλα φρέσκο δυόσμο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 2 κ.σ. μαιντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο, Deluxe
  • ½ κ.σ. μέλι, Γλυκάνθη
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.γ. σουμάκι
  • ½ πιπέρι καγιέν σε σκόνη, ΚΑΝΙΑ
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, KANIA
  • αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

 

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο αγγουράκι, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη και στραγγισμένο
  • 200γρ. φέτα, ΓΑΛΠΟ, σπασμένη με τα δάκτυλα
  • 200γρ. πρόβειο γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ

Για τις πίτες (υλικά για 6 τεμάχια)

  • ½ φακελάκι μαγιά, ξερή, Belbake
  • ½ κ.γ. λευκή ζάχαρη
  • 130ml χλιαρό νερό
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • ½  κ.γ. αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ

 

Για το σερβίρισμα

  • 6 σπιτικές πίτες
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες ανακατεμένο με 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό και 1 κ.γ. σουμάκι

Μέθοδος παρασκευής:

Για το αρνί: Ξεπαγώστε το κρέας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

  1. Σε ένα μπολ τοποθετήστε τα κρεμμύδια, λαδώστε με ελαιόλαδο και αρτύστε με μπαχαρικά DELUXE και αλάτι.
  2. Σε ένα ταψί απλώστε λαδόκολλα, τα κρεμμύδια και τοποθετήστε από πάνω το μπούτι αρνιού (τα κρεμμύδια θα λειτουργήσουν σαν σχάρα).
  3. Ψήστε στους 170°C για 60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.
  4. Αφού ψηθεί, βγάλτε από τον φούρνο το αρνί και αφήστε το σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί. Κόψτε το αρνί σε φέτες (μερίδες).

Για τη σάλτσα ντομάτας εζμέ: Βάλτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ανακατέψτε. Ζεστάνετε λίγο πριν από το σερβίρισμα.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Βάλτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Βάλτε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

 

Για τις σπιτικές πίτες:

  1. Σε ένα μπολ προσθέστε τη μαγιά, τη ζάχαρη και μισό από το νερό. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι και σκεπάστε το μπολ με διάφανη μεμβράνη. Όταν η μαγιά βγάλει αφρό (10 λεπτά περίπου) μεταφέρετέ τη σε ένα κάδο του μίξερ.
  2. Προσθέστε το υπόλοιπο νερό, το αλεύρι και τελευταίο το αλάτι.
  3. Χτυπήστε με τον γάντζο του μίξερ για 10 λεπτά μέχρι να δουλευτεί καλά το ζυμάρι και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
  4. Λαδώστε ελαφρά ένα μπολ με φυτικό λάδι και βάλτε μέσα τη ζύμη. Σκεπάστε το μπολ και βάλτε το σε ζεστό μέρος ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 35°C για 45 λεπτά (ή μέχρι να διπλασιαστεί).
  1. Αφού η ζύμη διπλασιαστεί, πασπαλίστε έναν πάγκο εργασίας με αλεύρι και χωρίστε τη ζύμη σε 6 κομμάτια.
  2. Πλάστε σε μπάλες και μετά ανοίξτε τις σε πίτες στρογγυλές.
  3. Αφήστε να ξεκουραστούν για πέντε (5) λεπτά.
  4. Ζεστάνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Βάλτε πάνω τη στρογγυλή πίτα (χωρίς να προσθέσετε λάδι) και ψήστε τις πίτες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Η κάθε πλευρά θα χρειαστεί περίπου 3 λεπτά.

 

Για τη συναρμολόγηση πιάτου:

  1. Τοποθετήστε μια ζεστή πίτα επάνω σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Ακολούθως, τοποθετήστε και το αρνί επάνω στην πίτα.
  2. Περιχύστε το αρνί με τη ζεστή σάλτσα ντομάτας.
  3. Με ένα κουτάλι της σούπας προσθέστε το γιαούρτι. Πασπαλίστε με το μείγμα του κρεμμυδιού και σερβίρετε. Επαναλάβετε τη διαδικασία για ακόμα 5 πιάτα.
X