Αρωματικό βούτυρο με μούρα του δάσους και εστραγκόν

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, Milbona
  • 100γρ. κόκκινα μούρα του δάσους (περασμένα από σίτα, χωρίς κουκούτσια)
  • ½ κ.σ. ψιλοκομμένο εστραγκόν
  • ξύσμα από μισό λεμόνι ή μοσχολέμονο ή μανταρίνι
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι ή πουλερικά, Deluxe

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Για να φτιάξετε το βούτυρο αρωματισμένο, το βάζετε σε ένα μεσαίο μπολ και το χτυπάτε με ένα  κουτάλι μέχρι να γίνει μαλακό και κρεμώδες.
  2. Ανακατεύετε μέσα τα μούρα, το εστραγκόν, το ξύσμα και αλατοπιπερώνετε.
  3. Τοποθετείτε το μείγμα ενώ είναι μαλακό σε ένα τετράγωνο ταψάκι στρωμένο με λαδόχαρτο.
  4. Τοποθετείτε από πάνω ακόμα ένα λαδόχαρτο και πιέζετε. Χαράζετε το βούτυρο με ένα κοφτερό μαχαίρι το βούτυρο σε μικρά τετραγωνάκια. Παγώνετε ξανά και σερβίρετε σε ζεστό ψωμί.

 

X