Υλικά για 6 ατομικά κέικ διαμέτρου 6 εκατοστών
- 2 μέτρια αυγά
- 60γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 100γρ. (1/2 συσκευασία) σοκολάτα κουβερτούρα 52% στερεά κακάο, Fin Carré
- 30γρ.βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 1 κ.γ. βανίλια
- Πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 65γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο Belbake
Για τις φόρμες
- Βούτυρο ανάλατο, Milbona
- Αμύγδαλο ανάλατο αλεσμένο, Alesto
Για το σερβίρισμα
- Παγωτό βανίλιας, Gelatelli
Μέθοδος παρασκευής
- Βουτυρώστε 6 στρογγυλά φορμάκια για κέικ και μετά πασπαλίστε τα με το αλεσμένο αμύγδαλο.
- Τοποθετήστε σε ένα μπολ του μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη. Κτυπήστε τα καλά μέχρι να διογκωθούν και να γίνουν σαν μια αφράτη κρέμα.
- Λιώστε παράλληλα τη σοκολάτα το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι σε μπεν μαρί και ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
- Όταν λιώσουν τα υλικά, κατεβάστε προσεκτικά το μπολ από τη φωτιά για 5 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
- Προσθέστε το μείγμα της σοκολάτας μέσα στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας παράλληλα µε μια σπάτουλα.
- Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας µε τη σπάτουλα μέχρι ο χυλός να γίνει λείος.
- Χρησιμοποιώνταςδύο κουτάλια της σούπας, μοιράζετε το μείγμα σε 6 ατομικά φορμάκια σιλικόνης μέχρι τα ¾ τους.
- Τοποθετήστε σε λαμαρίνα και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 ºC για 6 λεπτά.
- Βγάλτε τα κέικ από το φούρνο και τοποθετήστε τα σε δοχείο με πάγο και νερό.
- Αφήστε ακόμη 1΄ μέχρι να κρυώσουν ελαφρά.
- Στη συνέχεια τα ξεφορμάρετε και τα σερβίρετε προαιρετικά με παγωτό βανίλια.