Αυγά ανάκατα «scrambled eggs»

λεπτά

Χρόνος Παρασκευής

λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

80g

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 3 μέτρια αυγά (150 γρ.)
  • 1 κ.σ. γάλα, Milbona
  • ½ κ.σ. ανάλατο βούτυρο, Milbona
  • Aλάτι (5 γρ.) Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania

 

Γαρνιτούρα

  • Τυρί τριμμένο, Milbona

 

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ

  • Πράσινη σαλάτα, Η Κουζίνα μου
  • Baked beans, Campo Largo
  • Λουκάνικα Σχάρας, Αγροικία

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το γάλα, χωρίς το αλάτι και το πιπέρι, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι (όχι σύρμα).
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 15 εκατοστών, ρίχνουμε το βούτυρο και το βάζουμε στη φωτιά. Γέρνουμε το τηγάνι προς όλες τις μεριές για να λιώσει το βούτυρο (προσοχή να μην καεί).
  3. Ρίχνουμε τα καλά κτυπημένα αυγά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  4. Χρησιμοποιώντας μία μαρίζα (σπάτουλα ζαχαροπλαστικής από σιλικόνη), ανακατεύουμε τα αυγά συνεχώς, κουνώντας παράλληλα το τηγάνι έτσι ώστε να βγει το αποτέλεσμα πιο κρεμώδη. Παράλληλα, μαζεύουμε από το πλάι το μείγμα από το αυγό για να μην καεί.
  5. Βγάζουμε από τη φωτιά το τηγάνι ενώ το μείγμα είναι ακόμη λίγο υγρό γιατί το αυγό θα συνεχίζει να ψήνεται.
  6. Γαρνίρουμε με τυρί ενώ είναι ζεστό για να λιώσει και καρυκεύουμε με πιπέρι.
  7. Σερβίρουμε με τα συνοδευτικά της αρεσκείας μας.

 

 

X