Αυγά με πικάντικη σάλτσα ντομάτας «Shakshuka»

20'

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

***

Βαθμός Δυσκολίας

20'

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

***

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 4 αυγά

  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας με βασιλικό ή άλλες γεύσεις,Combino
  • 150ml νερό
  • ½ κ.γ. κύμινο αλεσμένο
  • 4 μέτρια αυγά
  • 1 κ.γ. αλάτι (5 γρ.) Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania

Για το τελείωμα

  • Ανάμεικτα καρυκεύματα με τσίλι, Deluxe
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό

Για το σερβίρισμα

  • Ψωμί φρυγανιά
  • Στραγγιστό γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε ένα μέτριo τηγάνι (20 εκατοστών) προσθέτουμε τη σάλτσα. Προσθέτουμε 150ml νερό στο βαζάκι της σάλτσας και ανακινούμε μέχρι να πάρουμε όλη τη σάλτσα. Βάζουμε το νερό στο μέτριο τηγάνι μαζί με το κύμινο.
  2. Ανακατεύουμε τη σάλτσα και τη ζεσταίνουμε ελαφρώς. Ακολούθως, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Σπάζουμε ένα-ένα τα αυγά σε μικρά μπολάκια. Σχηματίζουμε «φωλίτσες» μέσα στη σάλτσα και τοποθετούμε προσεκτικά μέσα τα αυγά χωρίς να σπάσουν. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα αυγά να είναι μελάτα (περίπου 3 λεπτά).
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε μέσα στο τηγάνι. Εναλλακτικά, τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο.
  6. Τέλος, καρυκεύουμε με τσίλι και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.
  7. Σερβίρουμε με ψωμί φρυγανιά και στραγγιστό γιαούρτι.
X