Βοδινό Steak

20'

Χρόνος Παρασκευής

10'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • Βοδινό steak (μπριζόλα) (rib eye, fillet steak, tomahawk)
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πιπέρι, Kania
  • Ελαιόλαδο, ΕΥ
  • Βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • Ψιλοκομμένο δεντρολίβανο

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Αφήστε το βοδινό steak σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 ώρα έτσι ώστε να φτάσει κοντά στους 20 βαθμούς Κελσίου.
  2. Αλείψτε με ελαιόλαδο την μπριζόλα και αλατοπιπερώστε.
  3. Σε προθερμασμένη σχάρα και σε δυνατή φωτιά, ρίξτε τη μπριζόλα σας και κλείστε το καπάκι της ψησταριάς. Η θερμοκρασία που πρέπει να έχει η ψησταριά είναι 280-320 βαθμούς Κελσίου.
  4. Αφού πάρει ένα ωραίο καφέ σκούρο χρώμα (περίπου 5-7 λεπτά) γυρίστε τη μπριζόλα σας από την άλλη.
  5. Ψήστε και από την άλλη πλευρά και με τη χρήση ενός θερμομέτρου φτάστε την επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία που θέλετε.
  6. Αφήστε τη μπριζόλα να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 5-7 λεπτά πριν την κόψετε.
  7. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να κόψετε λίγο φρέσκο βούτυρο και να το βάλετε πάνω στη μπριζόλα όσο ξεκουράζεται. Προαιρετικά, πασπαλίστε με ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.
X