Γαλακτερό Ινδικό γλυκό «Milk Burfi»

30'

Χρόνος Παρασκευής

10'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για ένα τετράγωνο ταψάκι 15 εκ.

  • 50ml γάλα, Milbona
  • 25γρ. βούτυρο αλατισμένο, Milbona
  • 60γρ. λευκή ζάχαρη, Belbake
  • 200γρ. σκόνη γάλακτος, Lupilu
  • 2 κ.γ. ροδόσταγμα
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι

 

Για τη διακόσμηση

  • 50γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα, Fin Carré
  • Ρόδι ή αποξηραμένα ροδοπέταλα
  • Χαλεπιανό (φιστίκι Αιγίνης), Alesto

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Στρώστε ένα ταψάκι με λαδόχαρτο διαστάσεων 15 εκατοστών.
  2. Βράστε το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  3. Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέστε το γάλα σε σκόνη και το χυμό λεμόνι.
  4. Με μια μαρίζα (σπάτουλα σιλικόνης), ανακατέψτε για 6-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρινα έχετε μια πάστα.
  5. Τέλος προσθέστε και το ροδόσταγμα.
  6. Τοποθετήστε σε ταψάκι με λαδόχαρτο και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει (για μια-μισή) ώρα τουλάχιστον.
  7. Αφού πήξει πλάστε το μείγμα σε μπαλίτσες βάζοντας λίγο ροδόσταγμα στα δάκτυλα.
  8. Γαρνίρετε με λευκή σοκολάτα, ρόδι ή αποξηραμένα ροδοπέταλα και χαλεπιανό.
X