Γαλλικά μπισκότα με μαρμελάδα φράουλας “Sablés à la Confiture”

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος
  • 200 γρ. βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, Milbona
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη, Belbake
  • 1 μέτριο αυγό (50γρ)
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ, Belbake

 

Για τη γέμιση

  • Μαρμελάδα με φρούτα του δάσους, Maribel

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για τη ζύμη

  1. Τοποθετήστε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ.
  2. Αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και ακολούθως στη γρήγορη, ζυμώστε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές ζυμάρι.
  3. Αφαιρέστε τη ζύμη από τον κάδο και τυλίξτε την με μια πλαστική μεμβράνη. Τοποθετήστε στο ψυγείο και αφήστε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  4. Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών.
  5. Χρησιμοποιώντας ένα κουπ πατ (ή ένα φλιτζάνι) διαμέτρου 4 εκατοστών, κόψτε σε μικρούς κύκλους και τοποθετήστε τους σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.
  6. Στους μισούς κύκλους κόψτε μια τρύπα μ’ ένα άλλο μικρότερο κουπ πατ (ή ένα φλιτζάνάκι) διαμέτρου 3 εκατοστών.
  7. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσουν.
  8. Αλείψτε τα ολόκληρα μπισκότα με λίγη μαρμελάδα αλλά στο κέντρο τους τοποθετήστε περισσότερη μαρμελάδα (έτσι ώστε η μαρμελάδα να διακρίνεται στο κέντρο).
  9. Πασπαλίστε τα μπισκότα με τρύπα με ζάχαρη άχνη.
  10. Ενώστε τα ολόκληρα μπισκότα μαζί με αυτά που έχουν τρύπα σαν ένα σάντουιτς.
X