Γαλλική Κρεμμυδόσουπα

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για τη σούπα

  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 4 μεγάλα ξηρά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.γ αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ¼ φλιτζ. γλυκό κόκκινο κρασί (κουμανταρία ή μαυροδάφνη)
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών, Kania
  • 1 κ.γ μαύρο πιπέρι, Kania
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι

 

Για τα κρουτόνια

  • 4 κομμάτια ψωμί κομμένα στο μέγεθος του μπολ της σούπας ή φρυγανιές
  • 100 γρ. τυρί Emmental, τριμμένο, VALLEY SPIRE

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ζεστάνετε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέστε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι. Ανακατέψτε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, έως ότου το κρεμμύδι γίνει σκούρο και καραμελωμένο – περίπου 10 λεπτά.
  2. Προσθέστε το κρασί. Ανακατέψτε καλά, στη βάση της κατσαρόλας.
  3. Στη συνέχεια, βάλτε και το αλεύρι, ανακατέψτε και σιγοβράστε για 2 λεπτά.
  4. Ακολούθως προσθέστε τον ζωμό, αλάτι (εάν χρειάζεται), πιπέρι, δάφνη και θυμάρι.
  5. Σιγοβράστε για ακόμη 10-12 λεπτά κι ανά διαστήματα ξαφρίστε τον αφρό που θα δημιουργηθεί.
  6. Εντωμεταξύ, ετοιμάστε τα κρουτόνια. Εάν θα χρησιμοποιήσετε φρέσκο ψωμί, τοποθετήστε τα σε ταψί. Ψήστε στους 190°C μέχρι να ροδίσουν.
  7. Όταν τα κρεμμύδια μαλακώσουν και λιώνουν στο στόμα, γεμίστε τα μπολ με σούπα μέχρι τα ¾ του δοχείου. Τοποθετήστε επάνω ένα κρουτόνι και το τυρί.
  8. Βάλτε τα πυρίμαχα μπολ σούπας επάνω σε ταψί και τοποθετήστε τα στον ζεστό φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
  9. Σερβίρετε με προσοχή τη σούπα ζεστή, σε πιατάκι σερβιρίσματος.
X