Υλικά για 44 τεμάχια
- 700γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, Belbake
- 300γρ. βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, Milbona
- 150γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. μαχλέπι αλεσμένο
- 2 αυγά
- 3 κ.σ. γάλα, Milbona
- 2 κ.σ. ροδόσταγμα
Για τη γέμιση
- 800γρ. χουρμάδες* χωρίς κουκούτσι, Alesto
- 100γρ. αμύγδαλο, Alesto
- 2 κ.σ. μπράντι, Majestät
- 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. κανέλα αλεσμένη, Kania
Για το πασπάλισμα
- Ζάχαρη άχνη, Belbake
Μέθοδος παρασκευής
Για τη γέμιση
Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε τα.
Για τη ζύμη
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και κτυπήστε με το εργαλείο της τάρτας (Κ).
- Αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και ακολούθως στη γρήγορη, ζυμώστε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές ζυμάρι.
- Αφαιρέστε τη ζύμη από τον κάδο και μαζέψτε την με τα χέρια σε μια μπάλα.
- Τυλίξτε τη με πλαστική μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Ακολούθως, πλάστε μικρές μπάλες (των 30γρ.), στο σχήμα μικρών κουραμπιέδων.
- Αφού πλάσετε τις μπάλες της ζύμης, πλάστε τη γέμιση με τους χουρμάδες σε πιο μικρές μπάλες ( των 20γρ.).
- Ανοίξτε με την παλάμη σας το μπαλάκι της ζύμης και τοποθετήστε μέσα το μπαλάκι της γέμισης.
- Εσωκλείστε το μπαλάκι της γέμισης και με τις παλάμες σας ξαναπλάστε σωστή τη μπαλίτσα.
- Με ένα πιρούνι χαράξτε (σαν αποτύπωμα) τα μαμούλια ή τοποθετήστε τα στην ειδική ξύλινη φόρμα.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C°.
- Στρώστε σε ένα ταψί λαδόχαρτο και τοποθετήστε τα μαμούλια.
- Ψήστε για 10 λεπτά. Ακολούθως, βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
- Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
*Σημείωση: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα δαμάσκηνα, βερίκοκα ή και σύκα.