Γεμιστό φιλέτο χοιρινό με χαλούμι και παστά φρούτα με σάλτσα με αχλάδι και γλυκό κόκκινο κρασί

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

H συνταγή μπορεί να προετοιμαστεί και με χοιρινές μπριζόλες λαιμού χωρίς τη γέμιση με το χαλούμι

Για το χοιρινό

  • 1 κομμάτι (300γρ) φιλέτο χοιρινό (ψαρονέφρι),Του Χασάπη
  • 100γρ. χαλούμι κομμένο σε στενόμακρες λωρίδες, ΓΑΛΠΟ
  • 50γρ. διάφορα αποξηραμένα φρούτα, Alesto
  • Ανάμεικτα μπαχαρικά, Deluxe

 

Υλικά για τη σάλτσα

  • 1 κ.σ φυτικό λάδι, Vita d’or
  • ½ κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. αλάτιΙμαλαΐων, Deluxe
  • 125 γρ. κουμανταρία ή μαυροδάφνη
  • 1 κ.σ μηλόξιδο, Deluxe
  • χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 1 μεγάλο αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο (για το τελείωμα)
  • Ανάμεικτα μπαχαρικά, Deluxe
  • φρέσκο ​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα

 

Πατάτα πουρέ με κουρκουμά

  • 125γρ. φακελάκι πατάτα πουρέ, Harvest Basket
  • 750γρ. νερό
  • 1 κ.γ. αλάτιΙμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.γ κουρκουμά, Kania
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 κ.γ. πιπέρι, Kania

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για την προετοιμασία του κρέατος:

  1. Καθαρίστε το ψαρονέφρι από τις ίνες και το περιττό λίπος.
  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράξτε κατά μήκος (χωρίς να το κόψετε στη μέση). Ακολούθως ανοίξτε το στα δυο.
  3. Σε ένα πάγκο εργασίας τοποθετήστε ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη και πάνω το χοιρινό. Σκεπάστε το με πλαστική μεμβράνη και κτυπήστε το ελαφρά με ένα μπάτη για να μαλακώσει.
  4. Στη συνέχεια αφαιρέστε την πλαστική μεμβράνη και καρυκέψτε το κρέας. Γεμίστε με χαλούμι και αποξηραμένα φρούτα το φιλετάκι.
  5. Κλείστε τη σχισμή με οδοντογλυφίδες ή με σπάγκο ψησίματος.
  6. Καρυκέψτε ξανά και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.

 

Προετοιμασία για τη σάλτσα / τελείωμα:

  1. Ζεστάνετε μια κουταλιά φυτικό λάδι σε βαθύ τηγάνι (το οποίο θα πρέπει να έχει καπάκι).
  2. Ροδίστε το ψαρονέφρι από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το σε ένα πιάτο.
  3. Προσθέστε στο τηγάνι την μισή κουταλιά βούτυρο ανάλατο, το κρεμμύδι, το αλάτι και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί.
  4. Ακολούθως, προσθέστε το κρασί, το ξίδι και τον χυμό.
  5. Σκεπάστε το με λαδόχαρτο και ακολούθως με το καπάκι. Το λαδόχαρτο δεν θα πρέπει να εξέχει από το τηγάνι.
  6. Ψήστε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψαρονέφρι. Αν χρειαστεί προσθέστε περισσότερο ζεστό ζωμό. Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέστε και το αχλάδι.
  7. Για να γλασάρει η σάλτσα του χοιρινού, ξεσκεπάστε το χοιρινό, προσθέστε μια κουταλιά ανάλατο βούτυρο και δυναμώστε τη φωτιά μέχρι να γλασάρει η σάλτσα (να γίνει σαν σιρόπι).
  8. Βγάλτε το τηγάνι με το χοιρινό εκτός φωτιάς και αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  9. Όταν ξεκουραστεί το χοιρινό, αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες (ή τον σπάγκο), κόψτε το σε φέτες, σερβίρετε με τη σάλτσα και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιανδρο.

 

Πατάτα πουρέ με κουρκουμά

  1. Βράστε 750γρ. νερό μαζί με το αλάτι και τον κουρκουμά.
  2. Αφού κοχλάσει προσθέστε το περιεχόμενο του φακέλου και ανακατέψτε μέχρι να πήξει το μείγμα.
  3. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο και το πιπέρι.
X