Υλικά για 17 τεμάχια (ένα στρογγυλό ταψί 28 εκατοστών)

Για τη γέμιση

·        85γρ ημίσκληρο τυρί κομμένο σε 17 (5γρ) κύβους, Τρείς Βοσκοί

Για το γλάσο (πριν από το ψήσιμο)

·        2 κ.σ. γάλα, Milbona

·        1 κ.σ. σουσάμι

Για το γλάσο (μετά από το ψήσιμο)

·        2 κ.σ. ζεστό νερό

·        1 κ.σ. μέλι, Γλυκάνθη

Για τη ζύμη

  • 7gr (ένα φακελάκι) ξηρή μαγιά, Belbake
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • 250γρ. χωριάτικο αλεύρι, Belbake
  • 125γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακό, Milbona
  • 1/2 φλιτζάνι (100ml) νερό χλυαρό
  • 1/4 φλιτζάνι (50ml) γάλα χλυαρό, Milbona
  • 1 αυγό (60γρ)
  • 2 κοφτές κ.σ. (70γρ) πρόβειο γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
  • 2 κ.γ. μέλι, Γλυκάνθη
  • 1 κ.γ αλάτι (5γρ) Κυπάρι
  • ½ κ.γ. μαχλέπι αλεσμένο
  • 1/3 κ.γ κάρδαμο αλεσμένο

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα κάδο του μίξερ τοποθετήστε όλα τα υλικά για τη ζύμη με τη σειρά που αναγράφονται στη συνταγή. Ζυμώστε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
  2. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και αφήστε την σε ζεστό δωμάτιο να αυξηθεί σε όγκο για 45’ λεπτά. Η ζύμη θα είναι αρκετά μαλακή.
  3. Αφού φουσκώσει η ζύμη κάντε την μπαλάκια (55γρ το καθένα) εσωκλείοντας μέσα ένα κύβο τυρί. Τοποθετήστε τo πρώτο μπαλάκι στη μέση ενός στρογγυλού ταψιού στρωμένο με λαδόχαρτο.
  4. Συνεχίστε να βάζετε τα υπόλοιπα μπαλάκια ζύμης γύρω από το πρώτο μπαλάκι δημιουργώντας μια κηρήθρα. Όλα τα μπαλάκια θα πρέπει να έχουν απόσταση 0,5 εκατοστό μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
  5. Αλείψτε το ψωμί με γάλα και πασπαλίστε με σουσάμι. Αφήστε το ψωμί να φουσκώσει ξανά για 15 λεπτά σε ζεστό δωμάτιο.
  6. Ψήστε στους 200 οC για 20 με 23 λεπτά.
  7. Αφού ψηθεί το ψωμί γλασάρετε ξανά με το μέλι ανακατεμένο σε ζεστό νερό
X