Υλικά για 17 τεμάχια (ένα στρογγυλό ταψί 28 εκατοστών)
Για τη γέμιση
· 85γρ ημίσκληρο τυρί κομμένο σε 17 (5γρ) κύβους, Τρείς Βοσκοί Για το γλάσο (πριν από το ψήσιμο) · 2 κ.σ. γάλα, Milbona · 1 κ.σ. σουσάμι Για το γλάσο (μετά από το ψήσιμο) · 2 κ.σ. ζεστό νερό · 1 κ.σ. μέλι, Γλυκάνθη |
Για τη ζύμη
- 7gr (ένα φακελάκι) ξηρή μαγιά, Belbake
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
- 250γρ. χωριάτικο αλεύρι, Belbake
- 125γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακό, Milbona
- 1/2 φλιτζάνι (100ml) νερό χλυαρό
- 1/4 φλιτζάνι (50ml) γάλα χλυαρό, Milbona
- 1 αυγό (60γρ)
- 2 κοφτές κ.σ. (70γρ) πρόβειο γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
- 2 κ.γ. μέλι, Γλυκάνθη
- 1 κ.γ αλάτι (5γρ) Κυπάρι
- ½ κ.γ. μαχλέπι αλεσμένο
- 1/3 κ.γ κάρδαμο αλεσμένο
Μέθοδος παρασκευής
- Σε ένα κάδο του μίξερ τοποθετήστε όλα τα υλικά για τη ζύμη με τη σειρά που αναγράφονται στη συνταγή. Ζυμώστε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
- Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και αφήστε την σε ζεστό δωμάτιο να αυξηθεί σε όγκο για 45’ λεπτά. Η ζύμη θα είναι αρκετά μαλακή.
- Αφού φουσκώσει η ζύμη κάντε την μπαλάκια (55γρ το καθένα) εσωκλείοντας μέσα ένα κύβο τυρί. Τοποθετήστε τo πρώτο μπαλάκι στη μέση ενός στρογγυλού ταψιού στρωμένο με λαδόχαρτο.
- Συνεχίστε να βάζετε τα υπόλοιπα μπαλάκια ζύμης γύρω από το πρώτο μπαλάκι δημιουργώντας μια κηρήθρα. Όλα τα μπαλάκια θα πρέπει να έχουν απόσταση 0,5 εκατοστό μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
- Αλείψτε το ψωμί με γάλα και πασπαλίστε με σουσάμι. Αφήστε το ψωμί να φουσκώσει ξανά για 15 λεπτά σε ζεστό δωμάτιο.
- Ψήστε στους 200 οC για 20 με 23 λεπτά.
- Αφού ψηθεί το ψωμί γλασάρετε ξανά με το μέλι ανακατεμένο σε ζεστό νερό