Γρήγορες και εύκολες πασκιές με αρνί και ζύμη από γιαούρτι

60'

Χρόνος Παρασκευής

25'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση (500γρ.)

  • 2 κ.σ. (20γρ.) ελαιόλαδο, ΕΥ
  • 150γρ. αρνί κομμένο σε μικρούς κύβους, Του Χασάπη
  • 50γρ. κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1/3 κ.γ. κανέλα αλεσμένη, Kania
  • 1/3 κ.γ.αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/3 κ.γ. κύμινο
  • 200γρ.τριμμένο τυρί φλαούνας, ΓΑΛΠΟ
  • 1αυγό μέτριο (50γρ.), ελευθέρας βοσκής
  • 2 κ.σ. (25γρ.) σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 κ.σ. (20γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ΧΡΥΣΟΣ ΜΥΛΟΣ
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
  • 1 κ.γ. (5γρ.)μπέικιν πάουντερ
  • 5 φύλλα φρέσκο δυόσμο

 

Για τη ζύμη (300γρ.)

  • 150γρ. (1 φλ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο ΧΡΥΣΟΣ ΜΥΛΟΣ
  • 75γρ. (½ φλ.) πρόβειο γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
  • 2 κ.σ. (40γρ.) ανάλατοβούτυρο, μαλακό, Milbona
  • 1 κ.σ. (20γρ.) μέλι, Γλυκάνθη
  • 2 κ.γ. μηλόξυδο ή ξύδι σταφυλιού
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ, Belbake
  • ½ κ.γ. μαστίχα, αλεσμένη
  • ½ κ.γ. μαχλέπι, αλεσμένο
  • ¼ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

 

Για το γλάσο/ επάλειψη

  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. σουσάμι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για τη γέμιση:

  1. Σοτάρετε το αρνί σε ελαιόλαδο μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  2. Ακολούθως προσθέστε και το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, κύμινο). Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Σκεπάστε μέχρι να μαλακώσει το αρνί. Εάν χρειαστεί προσθέστε ζεστό νερό.
  3. Παράλληλα πάρτε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε μέσα το τριμμένο τυρί, το αυγό, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το ξύσμα λεμόνι, το baking powder και τον δυόσμο.
  4. Όταν ψηθεί το αρνί, προσθέστε το μέσα στο μείγμα με το τυρί και ανακατέψτε καλά.
  5. Ακολούθως, φτιάξτε 4 μπάλες των 125 γραμμαρίων η κάθε μία.

 

 Για τη ζύμη:

  1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά και ζυμώστε πολύ καλά έτσι ώστε το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα χέρια. Αφήστε τη ζύμη σκεπασμένη για 15΄ να ξεκουραστεί.

      

Για την προετοιμασία:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ºC και στρώστε ένα επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο.
  2. Όταν ξεκουραστεί η ζύμη κάντε 4 μικρές μπάλες των 75γρ. και με τον πλάστη ανοίξτε σε στρογγυλά φύλλα πάχους μισού εκατοστού.
  3. Προσθέστε μια μπάλα μείγματος μέσα στον κύκλο, αλείψτε με νερό τον μισό κύκλο και πιέστε με τα δάχτυλά σας σφιχτά να ενωθούν τα φύλλα ώστε να δώσετε σχήμα μισοφέγγαρου.
  4. Συνεχίστε με τις υπόλοιπες πασκιές.
  5. Αλείψτε τις με το αυγό, πασπαλίστε με σουσάμι και ψήστε στους 180ºC για περίπου 25΄.
X