Επιδόρπιο ποτό με φρούτα Κόμποτ, “Kompot”, “Կ ո մ պ ո տ”

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Το Κόμποτ είναι ένα μη αλκοολούχο γλυκό ποτό το οποίο μπορεί να σερβιριστεί είτε κρύο είτε χλιαρό, αναλόγως την παράδοση και την εποχή. Το ποτό παίρνει το ανάλογο χρώμα από τα φρούτα που χρησιμοποιούνται. Μπορεί να μπει και σαν βάση για τη βότκα μαζί με το φρούτο.

Υλικά για 1.5 λίτρο

  • 300γρ. εποχιακά φρούτα (βερίκοκα, ροδάκινα, κεράσια ή φράουλες)
  • 1 λίτρο νερό
  • 50γρ. ζάχαρη (αν το θέλετε πιο γλυκό προσθέστε ζάχαρη), Belbake

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάστε τη συνταγή από την προηγούμενη μέρα.
  2. Πλύνετε καλά όλα τα φρούτα.
  3. Αν θα χρησιμοποιήσετε βερίκοκα ή ροδάκινα χωρίστε τα στη μέση και αφαιρέστε τα κουκούτσια.
  4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε το νερό μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  5. Προσθέστε μέσα τα φρούτα και σιγοβράστε για 5 λεπτά ή μέχρι τα φρούτα να μαλακώσουν ελαφρώς αλλά όχι να λιώσουν (ελέγξτε τα με ένα πιρούνι).
  6. Τοποθετήστε τα φρούτα με το νερό σε ένα βάζο σερβιρίσματος και παγώστε για μια μέρα.
  7. Σερβίρετε το νερό σε ποτήρια μαζί με ένα -δυο φρούτα αναλόγως του μεγέθους τους.
  8. Το κόμποτ διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και μια εβδομάδα.
X