Υλικά για 4 μικρά μπολάκια
- 200γρ. σοκολάτα 74% στερεά κακάο, Bellarom
- 200γρ. νερό ή γάλα, Milbona
- 20γρ. (2 κ.σ.) ζάχαρη κρυσταλλική, Belbake
- 2 κ.γ. λικέρ, Queen Margot
Για το σερβίρισμα
- μούρα του δάσους, Green Grocer’s
- φύλλα φρέσκου δυόσμου
- ζάχαρη άχνη
Εξοπλισμός
- κατσαρόλα και μπολ για το μπεν μαρί
- μίξερ χειρός
- μπολ με πάγο και νερό
Μέθοδος παρασκευής:
- Ετοιμάστε ένα μπολ με πάγο και νερό. Επάνω θα τοποθετήσετε το μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα.
- Ακολούθως, κόψτε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Τοποθετήστε τη σοκολάτα, το νερό ή γάλα, τη ζάχαρη και το λικέρ σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ. Το μπολ θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να αποφύγετε να βγει η σοκολάτα από το μπολ.
- Τοποθετήστε το μπολ με τα υλικά επάνω σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό (μπεν μαρί). Το μπολ δεν θα πρέπει να αγγίζει το ζεστό νερό.
- Σε μέτρια φωτιά λιώστε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
- Αφαιρέστε το μπολ από τη φωτιά και τοποθετήστε το επάνω σε ένα μπολ με πάγο και νερό. Το μπολ θα πρέπει να αγγίζει τον πάγο.
- Χτυπήστε το μείγμα με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει μους.
- Μεταφέρετε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίστε μικρά μπολάκια.
- Σερβίρετε με φρούτα του δάσους, φύλλα δυόσμου και ζάχαρη άχνη.