Υλικά για 4 μικρά μπολάκια

  • 200γρ. σοκολάτα 74% στερεά κακάο, Bellarom
  • 200γρ. νερό ή γάλα, Milbona
  • 20γρ. (2 κ.σ.) ζάχαρη κρυσταλλική, Belbake
  • 2 κ.γ. λικέρ, Queen Margot

 

Για το σερβίρισμα

  • μούρα του δάσους, Green Grocer’s
  • φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • ζάχαρη άχνη

 

Εξοπλισμός

  • κατσαρόλα και μπολ για το μπεν μαρί
  • μίξερ χειρός
  • μπολ με πάγο και νερό

 

Μέθοδος παρασκευής:

  1. Ετοιμάστε ένα μπολ με πάγο και νερό. Επάνω θα τοποθετήσετε το μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα.
  2. Ακολούθως, κόψτε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Τοποθετήστε τη σοκολάτα, το νερό ή γάλα, τη ζάχαρη και το λικέρ σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ. Το μπολ θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να αποφύγετε να βγει η σοκολάτα από το μπολ.
  3. Τοποθετήστε το μπολ με τα υλικά επάνω σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό (μπεν μαρί). Το μπολ δεν θα πρέπει να αγγίζει το ζεστό νερό.
  4. Σε μέτρια φωτιά λιώστε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  5. Αφαιρέστε το μπολ από τη φωτιά και τοποθετήστε το επάνω σε ένα μπολ με πάγο και νερό. Το μπολ θα πρέπει να αγγίζει τον πάγο.
  6. Χτυπήστε το μείγμα με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει μους.
  7. Μεταφέρετε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίστε μικρά μπολάκια.
  8. Σερβίρετε με φρούτα του δάσους, φύλλα δυόσμου και ζάχαρη άχνη.
X