Υλικά για 4 μερίδες:

  • 4 μπάλες παγωτό βανίλιας, Gelatelli
  • 8 Αμερικάνικα μπισκότα παγωμένα στο ψυγείο, McEnnedy
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένο καρύδι ή άλλους ξηρούς καρπούς, Alesto

 

Μέθοδος παρασκευής:

1.     Παγώνουμε τα μπισκότα στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.

2.     Ψιλοκόβουμε το καρύδι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.

3.     Μαλακώνουμε το παγωτό χρησιμοποιώντας κουτάλι ή το ειδικό εργαλείο για τα παγωτά (scoop).

4.     Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόχαρτο και μια στρώση μπισκότα (με την καλή πλευρά προς τα κάτω).

5.     Τοποθετούμε μια μπάλα παγωτό πάνω στα μπισκότα και προσεκτικά την πιέζουμε προς τα κάτω, ακολουθώντας το σχήμα των μπισκότων.

6.     Το παγωτό θα πρέπει να είναι μαλακό για να μην σπάσει το μπισκότο.

7.     Τοποθετούμε ακόμη ένα μπισκότο, πάνω από το παγωτό, πιέζοντας το ελαφρά (με την καλή επιφάνεια προς τα πάνω).

8.     Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του παγωτού με καρύδια και τοποθετούμε το σάντουιτς του παγωτού πίσω στο ταψί που είναι στρωμένο με το λαδόχαρτο.

9.     Τα σερβίρουμε αμέσως ή τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να τα σερβίρουμε.

 

X