Ζυμαρικά με λευκή σάλτσα τρούφας, προσέκο και αυγά σολομού

20'

Χρόνος Παρασκευής

15'

Χρόνος Ψησίματος

2

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ½ κ.γ. αλάτι, Deluxe
  • 100ml Prosecco
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος, Milbona
  • 90γρ. λευκή σάλτσα τρούφας, Deluxe
  • 25γρ. αυγά από σολομό, Deluxe
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • ½ κ.γ. πιπέρι, Deluxe
  • 250γρ. φρέσκα ή αποξηραμένα ζυμαρικά, Deluxe

 

Για τη γαρνιτούρα:

  • 90γρ. τυρί grana padano σε νιφάδες, Deluxe
  • 25γρ. αυγά από σολομό, Deluxe

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για τη σάλτσα:

  1. Λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αλάτι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3΄ μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Συνεχίζουμε με τη σάλτσα, προσθέτοντας το Prosecco. Αφήνουμε να εξατμιστεί ελαφρώς και ακολούθως προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη σάλτσα τρούφας ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Προσθέτουμε το πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τον χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία και τα στραγγίζουμε.

 

Για το στήσιμο του πιάτου:

  1. Προσθέτουμε στη σάλτσα τα ψημένα ζυμαρικά, τα αυγά σολομού, το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά.
  2. Σερβίρουμε, γαρνίροντας με τα αυγά σολομού, μαύρο πιπέρι και τις νιφάδες παρμεζάνας.
X