Υλικά για 4-6 άτομα
- 2κ.σ.βούτυρο
- 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη ή
- 1 κ.γ αρτύματα καυτερής πιπεριάς, Deluxe
- 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο
- 1 ½ κ.γ. κάρυ σε σκόνη, Kania
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. αλεσμένους σπόρους κόλιανδρο
- ½ κ.γ. πιπεριά τσίλι σε σκόνη, Kania
- 1 κιλό κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μικρές μπουκιές, Του Χασάπη
- 1 κ.γ. αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
- 400γρ ντομάτες κονσέρβα, ψιλοκομμένες, Freshona
- 425ml γάλα καρύδας, Vitasia
- Καβουρδισμένα κάσιους, για γαρνίρισμα
- Φύλλα κόλιανδρου, για γαρνίρισμα
Μέθοδος παρασκευής
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο και το ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το σκόρδο, φρέσκο τσίλι, τζίντζερ, κάρυ, κύμινο, κόλιανδρο ξηρό και την σκόνη τσίλι. Ανακατεύετε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Προσθέστε στη συνέχεια το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέστε αλάτι, τις ντομάτες και το γάλα καρύδας. Ανακατεύετε καλά και χαμηλώνετε τη φωτιά, αφήνοντας το κοτόπουλο να ψηθεί για άλλα δεκαπέντε λεπτά.
- Η σάλτσα θα πρέπει να δέσει ελαφρά, οπότε εάν χρειαστεί, ανακατέψτεανάδιαστήματα για να μην κολλήσει.
- Σερβίρεται πάνω από ρύζι, με γαρνιτούρα ψιλοκομμένα κάσιους και φρέσκα φύλλα κόλιανδρο.
Συνοδευτικό αρωματικό ρύζι με καρότο, σταφίδες και ξηρούς καρπούς
(Υλικά για 4-6 άτομα)
- 2 κ.σ. βούτυρο, Milbona
- 2 φλιτζ. ρύζι μπασμάτι ή jasmine, Golden Sun
- 4,5 φλιτζ. ζεστό ζωμό κοτόπουλο, Cusina, ή ζεστό νερό
- 1 μικρό καρότο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 4 κ.σ. σταφίδες, Alesto
- 4 κ.σ. αμύγδαλα ή κάσιους, χοντροκομμένα, Alesto
- 4 γαρίφαλα ολόκληρα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
- Αλάτι (προαιρετικά), ΚΥΠΑΡΙ
Μέθοδος παρασκευής
- Ξεπλύνετε καλά το ρύζι με κρύο νερό.
- Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι επάνω σε μια λεκάνη και αφήστε το να στραγγίσει.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει. Προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά.
- Προσθέστε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμό, και ανακατέψτε.
- Προσθέστε το καρότο, τις σταφίδες, τους ξηρούς καρπούς, τα γαρίφαλα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι.
- Βάλτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε με καπάκι και αφήστε για 7-8 λεπτά (ή μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός).
- Ακολούθως βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και καλύψτε με μια καθαρή πετσέτα για 5-7 λεπτά.
- Πριν σερβίρετε αφαιρέστε τα ολόκληρα γαρίφαλα.