Κέικ αμυγδάλου “Torta Caprese”

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 125γρ. σοκολάτα 85 % στερεά κακάο, J.D.Gross
  • 125γρ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 κ.σ. λικέρ αμαρέτο, Armilar
  • 200γρ. ασπρισμένα και αλεσμένα αμύγδαλα, Alesto
  • 3 αυγά, καλά κτυπημένα
  • 125γρ ζάχαρη, Belbake
  • 2κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι

 

Για το στόλισμα

  • ζάχαρη άχνη, Belbake
  • κακάο σκόνη, Belbake

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Στρώστε μια φόρμα (16 cm) με λαδόχαρτο και βουτυρώστε την. Πασπαλίστε με ζάχαρη.
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  3. Λιώστε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το λικέρ σε μπέν μαρί και στη συνέχεια αναμείξτε τα αλεσμένα αμύγδαλα. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
  4. Σε ένα μπολ κτυπήστε πολύ καλά τα 3 αυγά.
  5. Ανακατέψτε τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκάλι με τη σοκολάτα που έχει κρυώσει.
  6. Στη συνέχεια χτυπήστε τα ασπράδιασε μαρέγκα σφιχτή.
  7. Τοποθετήστε στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει.
  8. Ψήστε την caprese στους 180°C, για 40-45 λεπτά. Αφήστε τη να κρυώσει. Ξεφορμάρετε και πασπαλίστε τη με ζάχαρη άχνη.
  9. Τοποθετήστε από πάνω το σχήμα της επιλογής σας (π.χ. ένα πιρουνάκι) και πασπαλίστε ξανά με σκόνη κακάο.

 

X