Υλικά για ένα τετράγωνο κέικ 22 εκατοστών
Για το κέικ
- 125γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος
- 125γρ. ζάχαρη, Belbake
- Πρέζα αλάτι
- 150γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο
- 3 μέτρια αυγά (150γρ)
- 2 μέτρια λεμόνια, ξύσμα (4 κ.γ) και χυμό (50γρ)
- 1 φακελάκι βανίλια (8γρ.), Belbake
- 2 κ.γ baking powder, Belbake
Γλάσο
- 100γρ. ζάχαρη άχνη, Belbake
- 3 κ.σ χυμό λεμόνι
- 1 κ.σ. κρύο νερό
- 1 κ.γ ξύσμα λεμόνι
Μέθοδος παρασκευής
Για το κέικ
- Ετοιμάστε ένα τετράγωνο ταψί με λαδόχαρτο μήκους 22 εκατοστών. Το λαδόχαρτο θα πρέπει να εξέχει λίγο από το ταψί για να μπορέσετε να αφαιρέσετε το κέικ πιο εύκολα.
- Πάρτε το ξύσμα από το λεμόνι και ακολούθως κάντε το χυμό (50γρ). Κρατήστε 3 κ.σ χυμό και 1 κ.γ ξύσμα για το γλάσο σε ένα μέτριο μπολ.
- Σε ένα μπολ κτυπήστε όλα τα υλικά του κέικ μαζί. Τοποθετήστε τα στο ταψί.
- Ψήστε στους 175 βαθμούς κελσίου για 22 λεπτά (δοκιμάστε αν ψήθηκε το κέικ με μια οδοντογλυφίδα).
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει για μισή ώρα. Αφαιρέστε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και στρώστε πάνω το γλάσο.
Για το γλάσο και σερβίρισμα
- Στο μέτριο μπολ που έχετε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, προσθέστε 1 κ.σ νερό και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ρευστό γλάσο.
- Στρώστε πάνω στο κρύο κέικ και αφήστε 15 λεπτά να καταστηθεί. Σερβίρετε αμέσως.
- Αν θέλετε να φυλάξετε το κέικ, κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια και φυλάξτε μέχρι και 4 μέρες στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.