Κανταΐφι κιουνεφέ (Knefe ή Konafa)

20'

Χρόνος Παρασκευής

25'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 100γρ. (και 25γρ. για το άλειμμα του ταψιού) βούτυρο ανάλατο λιωμένο, Milbona

 

  • 225γρ. φύλλο κανταΐφι (μισή συσκευασία), KARDIS
  • 250γρ. ανάλατη φρέσκια μοτσαρέλα, τριμμένη, Lovilio
  • 250γρ. γάλα, Milbona
  • 40γρ. άμυλο αραβόσιτου (corn flour)

 

Για το σιρόπι

  • 200γρ. λευκή ζάχαρη, Belbake
  • 125γρ. νερό
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 4 κ.σ ροδόσταγμα

 

Για τη γαρνιτούρα/ σερβίρισμα

  • 50γρ. (ή όσο χρειαστεί) ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης, Alesto

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για το σιρόπι

  1. Το σιρόπι θα πρέπει να προετοιμαστεί πρώτο για να κρυώσει. Βράστε πρώτα τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι και αφού φτάσει σε σημείο βρασμού αφήστε το να κοχλάσει για 2 λεπτά μόνο.
  2. Τέλος προσθέστε μέσα το ροδόσταγμα.

 

Για το κιουνεφέ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C.  Λιώστε συνολικά 125γρ. βούτυρο και βουτυρώστε ένα ταψάκι των 25-27 εκατοστών. Θα χρειαστείτε περίπου 25γρ. λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα.
  2. Βράστε το γάλα μαζί με το άμυλο αραβόσιτου (corn flour).
  3. Αφρατέψτε το κανταΐφι με τα δάχτυλα μέχρι να χωρίσουν οι ίνες του και μετά το ψιλοκόβετε λίγο με ένα μαχαίρι ώστε να μην είναι μακριές οι ίνες του.
  4. Τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε το με το βούτυρο.
  5. Στρώστε τη μισή ποσότητα από το κανταΐφι στο ταψάκι.
  6. Πατήστε το κανταΐφι ελαφρά με την παλάμη ώστε να γίνει πιο επίπεδο και να στρώσει καλά.
  7. Στη συνέχεια πασπαλίστε το κανταΐφι με τη μοτσαρέλα και περιχύστε το μείγμα του γάλακτος,  αφήνοντας δύο δάκτυλα χωρίς σάλτσα γύρω-γύρω.
  8. Καλύψτε το υπόλοιπο κανταΐφι που σας έχει μείνει πατώντας το ελαφρώς με την παλάμη σας.
  9. Ψήστε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.
  10. Όταν βγει από τον φούρνο περιχύστε με κρύο σιρόπι μέχρι να το απορροφήσει όλο.
  11. Σερβίρετε με ψιλοκομμένα φιστίκια.

 

 

 

X