Καροτόσουπα με βιολογικό λάδι καρύδας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

6

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. καρότα με φλούδα, κομμένα σε φέτες
  • 1 μικρή πατάτα, καθαρισμένη, κομμένη σε φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 3-4 κ.σ. βιολογικό λάδι καρύδας λιωμένο (για τον φούρνο), Vita dor
  • 1 κ.σ. βιολογικό λάδι καρύδας (για το σοτάρισμα), Vita dor
  • 1/3 κ.γ. κανέλλα (μοσχοκάρυδο ή γαρύφαλλο), Kania
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
  • 50ml λευκό κρασί, Cimarosa
  • 800ml (ή όσο χρειαστεί) νερό ή ζωμό λαχανικών, Kania
  • 2 κ.γ. φρέσκο βασιλικό

 

Για το γαρνίρισμα:

  • Αφρόγαλα (προαιρετικά)
  • Καρυδόψιχα ψιλοκομμένη, Alesto
  • Τριμμένα μπαχαρικά, Deluxe
  • Φύλλο βασιλικού

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C. Στρώστε 1 επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο.
  2. Πλύνετε τα καρότα και αφαιρέστε το σκληρό κομμάτι (κοτσάνι). Κόψτε τα καρότα σε χοντρές φέτες.
  3. Καθαρίστε την πατάτα και το κρεμμύδι. Κόψτε τα σε φέτες.
  4. Σε ένα μπολ τοποθετήστε τα καρότα, τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Ανακατέψτε τα καλά με λάδι καρύδας, αλάτι και πιπέρι και απλώστε τα λαχανικά πάνω στο επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο.
  5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 190°C για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  6. Ενώ ψήνονται τα λαχανικά, πάρτε μια μεγάλη κατσαρόλα και λιώστε το λάδι καρύδας. Σοτάρετε την κανέλα ή τα μπαχαρικά της επιλογής σας μέχρι να βγάλουν τα άρωμάτα τους.
  7. Προσθέστε και το κρασί. Σοτάρετε μέχρι να εξατμιστεί ελαφρά. Ακολούθως προσθέστε τον ζωμό ή νερό και κοχλάστε.
  8. Αφού ψηθούν τα λαχανικά, προσθέστε τα στην κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά και τον ζωμό.
  9. Σιγοβράστε για 30 λεπτά ανακατεύονταςανά διαστήματα.
  10. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε τον βασιλικό. Με ένα μπλέντερ χειρός ανακατέψτε μέχρι να γίνει μία πουρέ. Για να έχετε μια πιο βελουδένια υφή, περάστε την από σουρωτήρι. Εάν χρειάζεται προσθέστε περισσότερο ζωμό.
  11. Αλατοπιπερώστε αν χρειάζεται, έτσι ώστε η σούπα να γίνει πιο πικάντικη.
  12. Σερβίρετε τη σούπα σε μικρά ζεστά ποτήρια με τις γαρνιτούρες: αφρόγαλα, καρυδόψιχα ψιλοκομμένη, τριμμένα μπαχαρικά και βασιλικό.
X