Υλικά για 12 μερίδες
- 1.200γρ κιμά κοτόπουλο, Epiloges By Arlyco
- 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ κύμινο, Kania
- 8 κ.σ ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
- 12 μεγάλες πίτες τορτίγιας, El Tequito
- 3 φλιτζάνια (350γρ) τριμμένο τυρί τσένταρ, Valley Spire
- 12 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
Μέθοδος παρασκευής
-
- Σε ένα μπολ αναμίξτε το κοτόπουλο με το τσίλι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
- Ζεστάνετε 4 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε σκόρδο και κρεμμύδι και σοτάρετε 1 λεπτό.
- Προσθέστε το κοτόπουλο, σοτάρετε μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί, περίπου 10 λεπτά. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Επάνω στο πιάτο τοποθετήστε μια πίτα τορτίγιας και πασπαλίστε με τυρί. Απλώστε το μείγμα κοτόπουλου και πασπαλίστε με 2 κουταλιές κόλιαντρο και ξανά τυρί. Προσθέστε ακόμα μια τορτίγια επάνω στο τυρί.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες: τυρί, μείγμα κοτόπουλο και κόλιαντρο.
- Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά. Τοποθετήστε την κεσαντίγια και ψήστε περίπου 4 λεπτά κάθε πλευρά (μέχρι να λιώσει το τυρί).
- Μεταφέρετε την κεσαντίγια σε σανίδα κοπής και κόψτε την σε φέτες, σαν πίτσα. Τοποθετήστε τα κομμάτια σε πιατέλα.