Υλικά για 12 μερίδες

  • 1.200γρ κιμά κοτόπουλο, Epiloges By Arlyco
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ κύμινο, Kania
  • 8 κ.σ ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 12 μεγάλες πίτες τορτίγιας, El Tequito
  • 3 φλιτζάνια (350γρ) τριμμένο τυρί τσένταρ, Valley Spire
  • 12 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

Μέθοδος παρασκευής

    1. Σε ένα μπολ αναμίξτε το κοτόπουλο με το τσίλι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
    2. Ζεστάνετε 4 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε σκόρδο και κρεμμύδι και σοτάρετε 1 λεπτό.
    3. Προσθέστε το κοτόπουλο, σοτάρετε μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί, περίπου 10 λεπτά. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.
    4. Επάνω στο πιάτο τοποθετήστε μια πίτα τορτίγιας και πασπαλίστε με τυρί. Απλώστε το μείγμα κοτόπουλου και πασπαλίστε με 2 κουταλιές κόλιαντρο και ξανά τυρί. Προσθέστε ακόμα μια τορτίγια επάνω στο τυρί.
    5. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες: τυρί, μείγμα κοτόπουλο και κόλιαντρο.
    6. Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά. Τοποθετήστε την κεσαντίγια και ψήστε περίπου 4 λεπτά κάθε πλευρά (μέχρι να λιώσει το τυρί).
    7. Μεταφέρετε την κεσαντίγια σε σανίδα κοπής και κόψτε την σε φέτες, σαν πίτσα. Τοποθετήστε τα κομμάτια σε πιατέλα.
X