Κεσαντίγιας (Quesadillas)

45 λεπτά

Χρόνος Παρασκευής

15 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

8

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Εξοπλισμός:

  • 2 σανίδια κοπής (ένα για το ωμό κοτόπουλο και ένα για το ψημένο)
  • Πλαστική μεμβράνη
  • Μπάτης
  • Κουταλάκι σούπας
  • Μαχαίρι κοπής (μεγάλο ή μικρό)
  • Ένα μεγάλο τηγάνι με πώμα
  • Ένα μέτριο τηγάνι καλύτερα αντικολλητικό
  • Ένα μικρό και ένα μέτριο μπολ
  • Ένα μεγάλο πιάτο
  • Πετσέτα κουζίνας
  • Πιάτο σερβιρίσματος και μπολάκι/α για τη/τις συνοδευτική/ες σάλτσα/ες

 

Για 8 μέτριες πίτες τορτίγιας

  • 1 κουτί “FAJITA MEAL KIT”, El Tequito

Το κουτί περιλαμβάνει: 8 μέτριες πίτες τορτίγιας, Σάλτσα Fajita, μεξικάνικα μπαχαρικά

  • 1 συσκευασία φιλετάκια κοτόπουλο (500 γρ.), Του Χασάπη
  • 1 κ.σ. φυτικό λάδι, Vita Dor
  • 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 200 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ, Valley Spire

 

Για το σερβίρισμα

  • Σάλτσα guacamole, El Tequito
  • Ξινόκρεμα
  • Σάλτσα Fajita, El Tequito
  • 1 λάιμ ή λεμόνι κομμένο στα τέσσερα

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάστε μία σανίδα κοπής και ένα μαχαίρι. Πλύνετε και κόψτε την πιπεριά σε λωρίδες. Κόψτε τις λωρίδες στη μέση και τοποθετήστε τες σε ένα μικρό μπολ.
  2. Τοποθετήστε τα φιλετάκια κοτόπουλο πάνω στη σανίδα κοπής, στρωμένη με πλαστική μεμβράνη (clingfilm). Καρυκέψτε με μεξικάνικα μπαχαρικά και σκεπάστε ξανά με πλαστική μεμβράνη. Κτυπήστε τα με ένα μπάτη για να μαλακώσουν και να ψηθούν πιο γρήγορα.
  3. Στη συνέχεια, ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το κοτόπουλο και αφού πάρει χρώμα από τις δυο πλευρές, προσθέστε τις πιπεριές και καρυκέψτε με τα μεξικάνικα μπαχαρικά.
  4. Σκεπάστε το τηγάνι με ένα πώμα και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθεί εντελώς το κοτόπουλο και οι πιπεριές να έχουν μαράνει. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.
  5. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε καθαρή σανίδα κοπής και κόψτε το κάθε φιλετάκι σε 3-4 κομμάτια.
  6. Τοποθετήστε το κομμένο κοτόπουλο σε ένα μπολ μαζί με τις πιπεριές και το τυρί, και ανακατέψτε καλά.
  7. Πάνω σε ένα άλλο επίπεδο τηγάνι, τοποθετήστε μια πίτα τορτίγιας και ζεστάνετε ελαφρά για να μαλακώσει και να διπλώνεται πιο εύκολα. Τοποθετήστε σε πιάτο την πίτα και προσθέστε τη γέμιση μέχρι τη μέση. Διπλώστε στη μέση.
  8. Επαναφέρετε τη διπλωμένη πίτα με το μείγμα στο τηγάνι. Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά και ψήστε περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφού ζεσταθεί από τη μία πλευρά, αναποδογυρίστε την για να πάρει χρώμα και από την άλλη.
  9. Μεταφέρετε την κεσαντίγια σε σανίδα κοπής και κόψτε την στα δύο. Τοποθετήστε τα κομμάτια σε πιάτο.
  10. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες.
  11. Σερβίρετε με συνοδευτική σάλτσα γουακαμόλε, σάλτσα Fajita, ξινόκρεμα και λάιμ ή λεμόνι.
X