Κεφτεδάκια με τραχανά και χαλούμι στον φούρνο

30'

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 20 κεφτεδάκια των 40γρ.

  • 200γρ. αποξηραμένο τραχανά
  • 600γρ. ζεστό νερό
  • 200γρ. χαλούμι τριμμένο, ΓΑΛΠΟ
  • 80γρ. τριμμένο φρέσκο ψωμί
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (50γρ.) ψιλοκομμένα
  • 8 κ.σ. (20γρ.) φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
  • 8 φύλλα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 3 κ.γ. ρίγανη και θυμάρι, Kania
  • 2 κ.γ. πιπέρι, Kania
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
  • 1 κ.γ. κύμινο αλεσμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ΕΥ

 

Μαρμελάδα ντομάτας με κιούλι

  • 400γρ (1 τενεκεδάκι) ντομάτα ψιλοκομμένη, Freshona
  • 150γρ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 1 μανταρίνι, ξύσμα και χυμό (25γρ)
  • 1 φύλλο κιούλι
  • 10γρ. τζίντζερ τριμμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ½ κ.γ πιπέρι τριμμένο, Kania
  • ¼ κ.γ. κανέλλα αλεσμένη, Kania
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο, Kania

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Φουσκώστε τα 200γρ. Τραχανά σε ζεστό νερό για 20 λεπτά. Όταν φουσκώσει στραγγίστε το περιττό νερό και θα έχετε γύρω στα 525γρ. τραχανά.
  2. Ενώ φουσκώνει ο τραχανάς ετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά και τη μαρμελάδα ντομάτας.
  3. Τρίψτε το χαλούμι και το ψωμί και τοποθετήστε τα σε ένα μέτριο μπολ.
  4. Στη συνέχεια ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο και τον φρέσκο δυόσμο και τοποθετήστε τα στο ίδιο μπολ με το χαλούμι και το ψωμί.
  5. Στο ίδιο μπολ βάλτε και τη ρίγανη (ή το θυμάρι), το πιπέρι, το ξύσμα λεμόνι και το κύμινο.
  6. Τέλος τοποθετήστε και τον στραγγισμένο τραχανά. Ανακατέψτε καλά το μείγμα με ένα πιρούνι.
  7. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C. Στρώστε 1 επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο.
  8. Σε ένα μπολάκι βάλτε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Λαδώστε τα χέρια σας και πλάστε 20 κεφτεδάκια. Τοποθετήστε τα επάνω στο ταψί με το λαδόχαρτο.
  9. Ψήστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.

 

Για τη μαρμελάδα ντομάτας

  1. Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα.
  2. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε τα υλικά για 25-30 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο νερό και να δέσει η μαρμελάδα.
  3. Ιδανικά είναι καλύτερα να προετοιμάζουμε την μαρμελάδα από την προηγούμενη μέρα.
X