Κινέζικες τηγανίτες με μπανάνα και ανανά

20'

Χρόνος Παρασκευής

4'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, νώμα
  • 50γρ. corn flour (άμυλο καλαμποκιού)
  • 2 κ.γ. baking powder, Belbake
  • ½ κ.γ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • πρέζα αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
  • 330ml (1 τενεκεδάκι) σόδα, freeway
  • 1 κ.γ σησαμέλαιο, Vitasia
  • 1 μεγάλη μπανάνα κομμένη σε μπουκιές
  • 200γρ. ανανά, κομμένο σε μπουκιές
  • Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα, Vita D’or

 

Για το σερβίρισμα

  • Παγωτό, Gelatelli
  • Μέλι, Marlen

Καβουρδισμένο σουσάμι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Κόψτε τα φρούτα σε μπουκιές και ετοιμάστε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  2. Ετοιμάστε μια μέτρια κατσαρόλα με φυτικό λάδι για τηγάνισμα (περίπου 3 δάκτυλα για βαθύ τηγάνισμα).
  3. Σε ένα μέτριο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το corn flour, το baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  4. Ρίξτε σιγά σιγά τη σόδα και το σησαμέλαιο και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα χυλό.
  5. Ρίξτε τα φρούτα στον χυλό και μετά τηγανίστε τα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  6. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρέστε τα στο πιάτο με το απορροφητικό χαρτί μέχρι να τραβήξουν το περιττό λάδι.
  7. Σερβίρονται ζεστά σε μπολάκια με μια μπάλα παγωτό, μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι.
X